Vlaaiprimeur in Zuid-Limburg en Maastricht | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
18-04-2019, 18:59
 

Zonnig
21°C
gevoelstemperatuur: 19°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 30%
windsnelheid: 3 bft O
UV-Index: 1
zonsopgang: 06:37
zonsondergang: 20:37
Meer verwachtingen...
 
19-10-2018
Deel dit op:

Vlaaiprimeur in Zuid-Limburg en Maastricht

MAASTRICHT – De diepgewortelde liefde voor de vlaai zit in vrijwel iedere Maastrichtenaar of Limburger. Het staat dan ook symbool voor ‘het goede leven’. De meest uiteenlopende aangelegenheden grijpen we aan om een stuk vlaai te trakteren. Het uitgesproken moment om vlaai te smikkelen is natuurlijk op de Nationale Dag van de Vlaai op 25 oktober aanstaande.

De afgelopen maanden ontwikkelden Bakkerie Talentino in Maastricht en Mertz Kleinfruit in Sint Geertruid onder de vlag van La Saison Culinaire, een nieuwe gezonde vlaaisoort die feestelijk wordt onthuld tijdens deze dag. Wij nodigen je graag uit om een stuk vlaai te komen proeven.

Waar is de vlaai te proeven?
10.00 – 12.00 uur: Maastricht trakteert: proef gratis vlaai
Locatie: Het Dinghuis, Kleine Staat 1
Bestemd voor: iedereen (op=op)

10.00 – 12.00 uur: Zuid-Limburg trakteert: proef gratis vlaai
Locatie: Het Spaans Leenhof, Theodoor Dorrenplein 5
Bestemd voor: iedereen (op=op)

Waar is de vlaai verkrijgbaar?
De nieuwe seizoensvlaai is tot half november te verkrijgen en proeven bij Talentino (De Greune Luiper) aan het Koningsplein 101 in Maastricht en bij Talentino in Margraten aan de Van Eynattenstraat 2. Vanaf 5 stuks is de vlaai ook te bestellen en worden de vlaaien ter plaatse geleverd, mits het in een straal van +/- 10 km van Maastricht is. Bestellen kan via bekkerie-talentino@talentonline.nl. Voor de horeca zijn de vlaaien ook verkrijgbaar bij de Hanos in Heerlen.

Wat is La Saison Culinaire?
De projectgroep La Saison Culinaire zet met steun van vele stakeholders en de Provincie Limburg de nieuwe Limburgse vlaai in de markt. Een van de doelen van La Saison Culinaire is om streekproducten uit de Limburgse regio op de kaart te zetten door korte ketens te realiseren tussen producenten en consumenten. Een bewijs van het ‘goede (gezonde) leven’ hier in de Euregio! Maastricht Marketing en VVV Zuid-Limburg helpen La Saison Culinaire om deze ambachtelijke vlaai onder de aandacht te brengen.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin