Vlaamse en Nederlandse gidsen in RivierPark Maasvallei | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
27-05-2017, 11:04
 

Zonnig
25°C
gevoelstemperatuur: 26°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 46%
windsnelheid: 1 bft OZO
UV-Index: 5
zonsopgang: 05:33
zonsondergang: 21:37
Meer verwachtingen...
 
18-05-2017
Deel dit op:

Vlaamse en Nederlandse gidsen in RivierPark Maasvallei

MAASTRICHT – Vanaf vandaag bundelen Vlaamse en Nederlandse partners in het RivierPark Maasvallei hun gidsenwerking in één grensoverschrijdend systeem. Een groep van 26 MaasVerkenners uit Vlaanderen en Nederland staat voortaan klaar om bezoekers wegwijs te maken in het grensoverschrijdende RivierPark Maasvallei.

MaasVerkenners zijn gidsen met een speciale training om rondleidingen te geven in het RivierPark Maasvallei. Ze hebben kennis van zowel de ruige riviernatuur als van het historisch cultuurlandschap, een perfecte samenvatting van wat het RivierPark Maasvallei is. MaasVerkenners zijn dan ook de meest uitgelezen gidsen voor een tocht in dit gebied. Bovendien zijn Maasverkenners internationaal georiënteerd. Als geen ander weten ze hoe zeer de Maas Belgisch en Nederlands Limburg met elkaar verbindt.

De internationale groep MaasVerkenners komt voort uit het project RivierPark Maasvallei. Dit project beoogt de ontwikkeling van een 15.000 ha groot landschapspark langs de Maas tussen Maastricht en Thorn/Kessenich. Elf gemeenten, (natuur)organisaties uit Nederland én België, alsook de beide provincies Limburg zetten zich hiervoor in, onder impuls van het projectbureau Maasvallei bij het Regionaal Landschap Kempen en Maasland vzw (B).

In oktober 2015 werd het startschot gegeven voor een structureel grensoverschrijdende samenwerking omtrent het project RivierPark Maasvallei. Alle betrokken partners uit Nederland én België, ondertekenden hiertoe een ‘Intentieverklaring’. “Die krijgt gestalte door o.a. een uniforme inrichting van het gebied met borden en banken in de herkenbare huisstijl van het RivierPark Maasvallei. En nu dus ook door deze ploeg van enthousiaste en kundige MaasVerkenners uit Vlaanderen en Nederland die klaar staan om bezoekers wegwijs te maken in het grensoverschrijdende RivierPark Maasvallei”, vertelt Lambert Schoenmaekers, projectleider RivierPark Maasvallei.

“Deze nieuwe ontwikkeling past perfect binnen onze ambitie om het RivierPark Maasvallei uit te bouwen tot één grensoverschrijdend landschapspark”, gaat Schoenmaekers verder. “Met het centrale boekingssysteem vinden buitenlandse toeristen ook makkelijker hun weg naar het RivierPark Maasvallei.” Twee weken  geleden ondertekenden de gedeputeerden van beide Limburgen, Igor Philtjens (B) en Eric Geurts (NL) nog een toeristisch 5-puntenplan om beide Limburgen als één streek op de toeristische kaart te zetten. In dit plan werd het RivierPark Maasvallei aangeduid als van de speerpunten voor samenwerking. Wie met een MaasVerkenner op stap wil voor een excursie over natuur of cultuur kan deze boeken via de website van RivierPark Maasvallei. Dankzij het handige boekingssysteem van VVV Midden-Limburg dat hier achter zit, is een rondleiding voortaan eenvoudig geregeld.

Een excursie met MaasVerkenner is een perfecte activiteit voor een teambuilding, familie uitstap of verjaardagsfeest. Doorheen het jaar worden er ook kalenderactiviteiten georganiseerd. Op deze momenten kan je je alleen of met het gezin aansluiten bij een van de excursies met MaasVerkenner. Een overzicht van de activiteiten vind je op www.rivierparkmaasvallei.eu/kalender.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin