Vliegende start expositie ‘Ben ik een dier?’ | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
26-07-2017, 11:47
 

Bewolkt
17°C
gevoelstemperatuur: 18°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 82%
windsnelheid: 1 bft W
UV-Index: 4
zonsopgang: 05:55
zonsondergang: 21:32
Meer verwachtingen...
 
26-07-2017
Deel dit op:

Vliegende start expositie ‘Ben ik een dier?’

SITTARD – Sinds de opening van Ben ik een dier? namen al vele bezoekers een kijkje bij Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen in Ligne. Ze zagen o.a. schattige aapjes slapen, “robotvogels” met elkaar kwetteren, een “hertje” door het bos huppelen en gieren een feestmaal verorberen.

Rondleiding
Op donderdag 3 augustus geeft één van de gastcuratoren van de expo, Joanna van der Zanden, om 15.00u een rondleiding door deze bijzondere expositie. Zij leidt bezoekers rond door de tentoonstelling, vertelt over de achtergronden van de werken, over het tentoonstellingsconcept en de deelnemende kunstenaars. Zo zal zij onder andere stilstaan bij Thomas Thwaites (GB). Deze kunstenaar deed onlangs een poging om een geit te zijn. Gedurende zes dagen leefde hij als een geit in de Zwitserse Alpen. Hij ontwikkelde voor zichzelf een soort skelet, lijkend op geitenpoten, beklom de bergen, at gras en legde dit alles vast op foto’s en in een film.

Mens-dier, dier-mens
Thwaites is echter niet de enige kunstenaar in Ben ik een dier? die probeerde te leven als een dier. Bijvoorbeeld ook Elin Magnussen (zij verkleedt zich dikwijls als een hertje) en Emily Kocken (zij spiegelt het gedrag van een poedel) kruipen in de huid van dieren en proberen hun dierlijke gedrag te kopiëren. In de tentoonstelling zijn echter ook “dieren” te zien, die menselijke emoties en gedrag vertonen. Zo zijn de aap-sculpturen van Mitsy Groenendijk enorm vertederend en lijken de door Charlotte Dumas gefotografeerde paarden, steun bij elkaar te vinden.

Museumkids
Aangezien de tentoonstelling zoveel “dieren” herbergt én er een grote verscheidenheid aan tekeningen, sculpturen, foto’s en video’s te zien zijn, is deze bijzonder geschikt voor kinderen. Kinderen en jongeren tot 18 jaar hebben gratis entree tot het museum én er zijn speciale activiteiten voor hen. Zo kunnen zij een heuse museuminspectie uitvoeren door middel van de ‘Museumkids-app’, kunnen zij zich fotograferen als dier in een wandschildering van Trompette de la Mort én kunnen zij kans maken op een dieren-onesie, door een tekening te maken van hun favoriete dier.

Ben ik een dier?
Nog t/m 20 augustus te zien bij Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen
Ligne 5, 6131 MT Sittard
Geopend van dinsdag t/m zondag tussen 11.00 en 17.00u.
Meer info via www.dedomijnen.nl/tentoonstellingen


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin