Vogels doen niet aan goede voornemens | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
19-06-2019, 14:57
 

Regen
24°C
gevoelstemperatuur: 23°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 49%
windsnelheid: 2 bft WZW
UV-Index: 2
zonsopgang: 05:23
zonsondergang: 21:54
Meer verwachtingen...
 
01-01-2019
Deel dit op:

Vogels doen niet aan goede voornemens

LANDGRAAF – Vogels doen niet aan goede voornemens. Hartje winter is het overleven geblazen. Hoezo aan de lijn doen? Elke gram telt. Hoe meer vetbollen, zaden en maden, hoe beter. Goede voornemens bij mensen kunnen wel heel nuttig zijn voor vogels. Ga vogels voeren in de tuin, koop voortaan weidevogelvriendelijke melk of maak een vogelvriendelijke tuin. Tien tips voor goede vogelvoornemens.

Januari is een keiharde maand voor vogels. Het is lang donker en het is vaak koud. Dus precies op de dagen dat vogels de meeste energie nodig hebben om hun lichaam warm te stoken, hebben ze veel minder tijd om voedsel te zoeken omdat er maar weinig daglicht is. Daar komt bij dat het voedsel ook nog eens veel moeilijker te vinden is. Als de bodem is bevroren kom je er met je snavel niet in om een pier te vangen. Of als er een laag sneeuw ligt zijn insecten moeilijker te vinden. En als er ijs ligt op het water valt het niet mee erin te duiken om een visje te vangen.

Wij mensen kunnen de vogels helpen op talloze manieren. Dus richt uw goede voornemen op het helpen van vogels en de wereld wordt weer wat vogelvriendelijker. Dit kunt u allemaal doen voor vogels in uw directe omgeving.

Klik HIER voor 10 goede voornemens om vogels te helpen.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin