Voorbereidingen Nu of Nooit 2018 van start | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
18-04-2019, 18:43
 

Zonnig
21°C
gevoelstemperatuur: 20°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 32%
windsnelheid: 3 bft O
UV-Index: 1
zonsopgang: 06:37
zonsondergang: 20:37
Meer verwachtingen...
 
28-06-2018
Deel dit op:

Voorbereidingen Nu of Nooit 2018 van start

ROERMOND – Pop in Limburg is gestart met de voorbereidingen van dé provinciale popwedstrijd van Limburg: Nu of Nooit. Muzikanten uit de hele provincie kunnen zich tot en met 26 augustus inschrijven en meedingen naar de hoofdprijs: het openen van het prestigieuze Pinkpop festival. Komende editie vinden er vijf voorrondes plaats in oktober 2018 in diverse professionele popzalen in Limburg. De finale zal plaatsvinden in ECI Cultuurfabriek in Roermond op zaterdag 8 december 2018.

Door deelname aan Nu of Nooit worden talentvolle popacts zichtbaar voor publiek, media, talentscouts en programmeurs van podia en festivals. Vijfentwintig acts krijgen de mogelijkheid om speelervaring op te doen in vijf grote professionele popzalen van Limburg. De vijf acts die zich plaatsen voor de finale krijgen twee finalistendagen aangeboden waarbij professionals uit het (Nederlandse) popsector met ze aan de slag gaan op zowel zakelijk als muzikaal niveau. Tot slot zal de winnaar van Nu of Nooit zich een jaar lang ‘de meest veelbelovende act van Limburg mogen noemen’ en wordt er intensief samengewerkt met deze act door o.a. een persoonlijke coach en Buro Pinkpop.

Bands, hiphop formaties en singer-songwriters kunnen zich vanaf vandaag tot uiterlijk 26 augustus a.s. inschrijven voor Nu of Nooit 2018. Een demopanel zal vijfentwintig acts uitkiezen die tijdens vijf voorrondes spelen om een finaleplaats. De uiteindelijke vijf finalisten, geselecteerd worden door een driedelig jury panel, strijden op zaterdag 8 december 2018 in ECI Cultuurfabriek in Roermond om dat felbegeerde plekje op de 50ste editie van Pinkpop.

Talentontwikkeling en verbinding
Pop in Limburg wil met Nu of Nooit acts niet alleen in de kijker spelen van het Limburgse popveld, maar ook investeren in talentontwikkeling. Voor het tweede jaar op rij worden er daarom voorafgaand aan de voorrondes twee coachingsdagen georganiseerd waarbij alle vijfentwintig acts coaching krijgen. Daarnaast wil Pop in Limburg ook verbinding stimuleren tussen deelnemers en de Limburgse poppodia. Daarom wordt er in 2018 voor het eerst de ‘Boeking van de avond’ uitgeroepen. Tijdens elke voorronde zal de programmeur van het betreffende podium fungeren als wisselend jurylid en aan het eind van de avond bekendmaken welke act hij/zij boekt om nog een keer een show te komen spelen in het poppodium.

Data
V1 vr. 05-10-18 De Bosuil, Weert V4 vr. 19-10-18 Nieuwe Nor, Heerlen
V2 vr. 12-10-18 Grenswerk, Venlo V5 vr. 26-10-18 De Muziekgieterij, Maastricht
V3 za. 13-10-18 Poppodium Volt, Sittard Finale za. 08-12-18 ECI Cultuurfabriek, Roermond

Inschrijven kan via www.popinlimburg.nl. Check de site ook voor meer informatie.

Foto: Junkfood Lunchbox (door René Bradwolff)


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin