Werkgroep N280 adviseert alternatief 3 in Baexem | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
20-05-2019, 15:00
 

Bewolkt
14°C
gevoelstemperatuur: 14°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 82%
windsnelheid: 1 bft W
UV-Index: 1
zonsopgang: 05:41
zonsondergang: 21:27
Meer verwachtingen...
 
16-07-2013
Deel dit op:

Werkgroep N280 adviseert alternatief 3 in Baexem

BAEXEM – Gedeputeerde Staten willen op 17 september aanstaande een voorlopig voorkeursalternatief aanwijzen voor de N280-West, wegvak Baexem. Vooraleer zij een voorlopig voorkeursalternatief kiezen willen zij eerst de meningen van de betrokken partijen in het gebied horen.

De Provincie praat al enkele jaren met allerlei betrokken instanties, belangenorganisaties en omwonenden over de verbetering van deze weg. Daarbij is al eerder gekozen om vooral bestaande knelpunten aan te pakken. Specifiek voor Baexem is een procedure opgestart om de weg hier een iets ander tracé te geven.

Afgelopen voorjaar zijn de mogelijkheden onder de loep genomen en met de betrokken belanghebben (stakeholders) besproken. Bij de afwegingen heeft de Werkgroep Stakeholders onlangs met grote meerderheid een voorkeur uitgesproken voor het zogeheten alternatief 3. Dit is een randweg bij Baexem met twee rijbanen waarop 80 km/u mag worden gereden en die dicht langs de bestaande kern loopt. Op 22 augustus worden gemeenteraadsleden en leden van Provinciale Staten geïnformeerd over de resultaten van het onderzoek en het advies van de werkgroep stakeholders. Naar verwachting zal de gemeenteraad het onderwerp op 3 september bespreken en haar voorkeur uitspreken.

Gedeputeerde Staten willen ook burgers en belanghebbenden goed informeren over de onderzoeksresultaten. Daarom wordt op 29 augustus om 19.30 uur in de Baexheimerhof in Baexem een openbare informatiebijeenkomst gehouden. De conceptonderzoeksresultaten in het kader van de milieueffectrapportage zijn ter beschikking gesteld op www.limburg.nl/infraprojecten.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin