Werkzaamheden aansluiting Buitenring op A76 per direct van start | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
18-04-2019, 18:54
 

Zonnig
21°C
gevoelstemperatuur: 19°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 30%
windsnelheid: 3 bft O
UV-Index: 1
zonsopgang: 06:37
zonsondergang: 20:37
Meer verwachtingen...
 
11-08-2017
Deel dit op:

Werkzaamheden aansluiting Buitenring op A76 per direct van start

MAASTRICHT – De werkzaamheden voor de aansluiting van Buitenring Parkstad Limburg op de snelweg A76 bij Nuth gaan direct beginnen. De Provincie mag onmiddellijk het land op van een onteigende grondeigenaar. Dit blijkt uit een vonnis dat vandaag is uitgesproken door de kortgedingrechter in Maastricht.

Gedeputeerde Staten zijn blij met de uitspraak. ,,Hoe eerder de Buitenring volledig in gebruik genomen kan worden hoe eerder Limburg, en in het bijzonder de regio, profiteert. De Buitenring betekent minder (vracht)verkeer in de woonwijken, een betere bereikbaarheid van bedrijventerreinen en toeristische attracties en een betere aansluiting op Aken. Ook de verwachtte economische ontwikkeling kan sneller op gang komen.”

De Provincie heeft duizend percelen verworven voor de aanleg van de 26 kilometer lange ringweg bij Heerlen. In slechts één geval moest tot onteigening worden overgegaan. Maar de onteigende grondeigenaar is het er niet mee eens en ontzegde toegang tot zijn perceel. Daarnaast wraakte hij tot drie keer toe een rechter, waardoor de Provincie niet met het werk kon beginnen. De rechters zouden in zijn ogen vooringenomen zijn.

Om de verdere voortgang bij de aanleg van de 26 kilometer lange ringweg niet te vertragen spande de Provincie een kort geding tegen de grondeigenaar aan. Ten behoeve van de aansluiting van de ringweg op de A76 moet namelijk nog voor de invallende herfst een gasleiding door de Gasunie worden verplaatst. Tijdens het stookseizoen kan dat niet plaatsvinden. Anders zou de gasleiding pas volgend voorjaar verplaatst kunnen worden. De rechter erkent het spoedeisend belang en stelt de Provincie in het gelijk.

De beschikbaarheid van de gronden, maakt het mogelijk om de volledige Buitenring Parkstad Limburg medio 2019 te openen. Dat is anderhalf tot twee jaar eerder dan oorspronkelijk was gepland.

De start van de benodigde werkzaamheden worden vandaag, vrijdag 11 augustus, ter handgenomen. Dat betekent: voorbereidende werkzaamheden en archeologisch vooronderzoek.

Voor meer informatie over de Buitenring Parkstad Limburg : www.buitenring.nl


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin