Werkzaamheden Hoogstraat Landgraaf ten behoeve van Buitenring | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
27-03-2019, 00:33
 

Bewolkt
6°C
gevoelstemperatuur: 8°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 81%
windsnelheid: -1 bft N
UV-Index: 0
zonsopgang: 06:25
zonsondergang: 19:01
Meer verwachtingen...
 
25-02-2017
Deel dit op:

Werkzaamheden Hoogstraat Landgraaf ten behoeve van Buitenring

LANDGRAAF – Begin maart 2017 wordt gestart met het aanleggen van het nieuwe deel van de Hoogstraat in Landgraaf en wordt het ontbrekende talud voor de Buitenring aangelegd. Deze werkzaamheden worden in fases uitgevoerd en brengen diverse verkeersmaatregelen met zich mee.

Wat kunt u verwachten?

Fase 1 (begin maart t/m eind april 2017)
Tijdens deze periode wordt gestart met het verleggen van een deel van de Hoogstraat. Om dit te kunnen realiseren, wordt een deel van de Hoogstraat en een deel van de Nieuwenhagerheidestraat afgesloten. Ook wordt de Buitenring verder afgebouwd met toe- en afritten. De omleidingsroute wordt bewegwijzerd.
De omleidingsroute voor autoverkeer loopt via de Brunssummerweg, Reeweg en Europaweg-Noord. De omleidingsroute voor (brom-) fietsverkeer en voetgangers verloopt via de Heigank, Sjpaans Kentje, Rötscherweg en Nieuwenhagerstraat. Woningen en bedrijven blijven bereikbaar, evenals het zwembad “In de Bende” en tankstation Shell. Het eenrichting verkeer in de Pleistraat wordt omgedraaid tijdens deze periode.

In dezelfde periode wordt het nieuwe deel van de Hoogstraat aangesloten op de Vogelzankweg. Dit wordt in twee gedeelten uitgevoerd. Allereerst wordt het deel van de Vogelzankweg ter hoogte van de woningen 26 – 34 geconstrueerd, vervolgens het deel van de Vogelzankweg ter hoogte van de woningen 8 – 12. Gedurende de gehele periode is de Nieuwenhagerheidestraat tussen de Steenenkruisweg en het tankstation Shell gewoon bereikbaar.
De totale werkzaamheden in deze fase duren circa zes weken.

Fase 2 (mei)
Vanaf eind april/begin mei 2017 is de vernieuwde Hoogstraat opengesteld voor verkeer. Het verkeer rijdt dan over de verlegde Hoogstraat, onder het nieuwe viaduct door. Alleen de nieuwe aansluiting op de Nieuwenhagerheidestraat moet nu nog gerealiseerd worden. Deze werkzaamheden nemen circa twee weken in beslag.
Er wordt een bewegwijzerde omleidingsroute ingesteld. Voor autoverkeer loopt deze via de Europaweg-Noord, Reeweg en Vogelzankweg, voor (brom-)fietser en voetgangers via de Steenenkruisweg en Vogelzankweg. Het tankstation Shell blijft bereikbaar via een tijdelijke bypass.

Uitkijkpunt Nieuwenhagerheidestraat
Binnenkort kunt u de werkzaamheden in de omgeving van de Hoogstraat en Nieuwenhagerheidestraat op de voet volgen. Er is namelijk een uitkijkpunt gerealiseerd tegenover het Shell tankstation aan de Nieuwenhagerheidestraat. Vanuit dit punt heeft u een goed uitzicht over de werkzaamheden die plaatsvinden. Zodra de werkzaamheden aan de Hoogstraat begin maart 2017 zijn gestart, kan het uitkijkpunt in gebruik genomen worden. Dit om de verkeersveiligheid goed te kunnen waarborgen.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin