Wielrenboek ‘Limburg en de Tour’ met zege Tom Dumoulin in Giro | – Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
02-06-2017, 16:57
 

Zonnig
27°C
gevoelstemperatuur: 29°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 38%
windsnelheid: 1 bft WZW
UV-Index: 3
zonsopgang: 05:28
zonsondergang: 21:43
Meer verwachtingen...
 
30-05-2017
Deel dit op:

Wielrenboek ‘Limburg en de Tour’ met zege Tom Dumoulin in Giro

MAASTRICHT – Tot op maandag 29 mei j.l. is de druk van het nieuwe wielrenboek van Wiel Verheesen tegengehouden, zodat de zege van Tom Dumoulin van de Giro d’Italia ook nog in het boek beschreven kon worden.

In dit uiterst smakelijk, deskundig en met veel oog voor detail geschreven boek van 200 pagina’s, boordevol foto’s en verhalen van wielerlegendes en alle andere betrokken begeleiders van de Tour de France uit Limburg (journalisten, verzorgers, volgers, organisatoren) doet Wiel Verheesen nog eens uitvoerig uit de doeken waarom hij en duizenden anderen zo gefascineerd blijven van het wielerevenement bij uitstek.

Het is een liefdesverklaring vanuit Limburg aan wielrennend Nederland in het algemeen en wielrennend Limburg in het bijzonder.

Niet alleen zijn Maastricht en Valkenburg etappeplaatsen geweest, maar al sinds 1939 rijden er ook Limburgers mee. Daartoe behoorden renners met legendarische namen als Jan Lambrichs, Jan Nolten, gebroeders Harings en Steevens, Mart van der Borgh, Jan Krekels, Peter Winnen, Ad Wijnands, Jo Maas, Frans Maassen, Marc Lotz en naar de huidige tijd Tom Dumoulin, Wout Poels en Roy Curvers. Maar ook cameramensen, fotografen en journalisten uit onze provincie wisten het enthousiasme voor de wielersport in het algemeen en de Tour in het bijzonder naar grote hoogten te brengen.

Sportjournalist Wiel Verheesen (Herten/Roermond, 1939) heeft negentien keer voor verschillende media verslag gedaan van het evenement. Voor dit boek heeft hij de rijke historie opnieuw onder de loep genomen.

De presentatie zal plaatsvinden bij Proeflokaal Leeuw aan de Brug, Th. Dorrenplein 22 te Valkenburg a/d Geul op maandag 19 juni om 19.30 uur.

Bierbrouwerij De Leeuw, Vrienden Club van Honderd, Wiel Verheesen en Uitgeverij TIC hopen dat u aandacht aan het boek zult schenken en als u zin en tijd heeft, bent u van harte welkom. Vele bekenden uit de wielerwereld zullen elkaar treffen bij een hapje en een drankje met typisch Limburgse gezelligheid.

Titel: Limburg en de TOUR
Auteur: Wiel Verheesen
Ondertitel: van Jan Lambrichs en Sjaak Sijen tot Tom Dumoulin en Wout Poels
ISBN: 978-94-91561-84-9
Prijs: 19,90


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin