Wilde kat doodgereden in Zuid-Limburg - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
17-04-2017, 01:18
 

Stortbuien
6°C
gevoelstemperatuur: 5°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 93%
windsnelheid: 0 bft Z
UV-Index: 0
zonsopgang: 06:38
zonsondergang: 20:36
Meer verwachtingen...
 
18-02-2017
Deel dit op:

Wilde kat doodgereden in Zuid-Limburg

NIJSWILLER – Op woensdag 15 februari werd bij Nijswiller een dode kat aangetroffen door Lisa en Olaf Op den Kamp van het Koninklijk Natuurhistorisch Genootschap in Limburg (NHGL), Anke Brouns en Ruud Foppen. Het dier bleek aangereden.

De dikke geringde staart met zwarte punt in combinatie met de zwarte voetzolen wijzen erop dat het een echte wilde kat betreft en geen verwilderde huiskat. In theorie is het nog mogelijk dat het niet om een wilde kat gaat, maar om een cyperse huiskat. Alle uiterlijke kenmerken wijzen richting wilde kat, maar alleen genetisch onderzoek kan 100% uitwijzen of het om een echte Europese wilde kat gaat. De huiskat stamt af van Afrikaanse wilde kat en verschilt dus genetisch gezien van de wilde kat. Hybridisatie tussen de twee (onder)soorten komt wel eens voor, zeker in kleine nieuwe populaties, zoals in Limburg, als er een gebrek is aan soortgenoten om mee te paren.

Lees verder…

Bron: Naturetoday.com


Reacties

*

Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin