Wilde kat waargenomen tussen Geul en Gulp - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
18-04-2017, 14:08
 

Deels zonnig
8°C
gevoelstemperatuur: 9°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 53%
windsnelheid: 1 bft N
UV-Index: 4
zonsopgang: 06:36
zonsondergang: 20:37
Meer verwachtingen...
 
06-03-2016
Deel dit op:

Wilde kat waargenomen tussen Geul en Gulp

VAALS – Afgelopen maand werd een wilde kat op filmbeeld vastgelegd in een bos tussen de Limburgse riviertjes Geul en Gulp. Dit is de eerste waarneming in dit gebied sinds 2006. Een bijzondere waarneming van een bijzonder dier. 

De wilde kat is een zeldzaam zoogdier. Pas enkele jaren geleden keerde de wilde kat terug naar Limburg. Sindsdien leeft een kleine groep dieren in en om het Vijlenerbos bij Vaals. Hier werden in 2015 ook jongen geboren, voor zover bekend in Nederland een primeur sinds de vroege Middeleeuwen.

Februari 2016 werd een wilde kat op filmbeeld vastgelegd in een bos tussen de Limburgse riviertjes Geul en Gulp. Dit is de eerste waarneming in dit gebied sinds 2006. Een bijzondere waarneming van een bijzonder dier.

Dankzij een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij aan ARK Natuurontwikkeling worden sinds vorige winter buiten het Vijlenerbos ook andere delen van Zuid-Limburg onderzocht op de aanwezigheid van wilde katten. Vorige winter leverde dat geen wilde katten op.

Tijdens de allereerste check van cameravallen door onderzoeker Laura Kuipers was het afgelopen maand wel raak. In een bosgebied tussen Geul en Gulp werd een wilde kat goed herkenbaar vastgelegd door een cameraval.


Reacties

*

Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Google PlusVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin