45 jaar geslaagd molenaar Torenmolen van Gronsveld– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
03-10-2022, 14:12
 

Meest bewolkt
15°C
gevoelstemperatuur: 16°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 76%
windsnelheid: 0 bft SW
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:41
zonsondergang: 19:11
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
  • Vanaf september tot begin november wordt opnieuw ruim 5 hectare voormalige landbouwgrond omgevormd naar natuur.
31-03-2022
Deel dit op:

45 jaar geslaagd molenaar Torenmolen van Gronsveld

GRONSVELD – Jo Meessen is op jonge leeftijd geslaagd als molenaar van Het Gilde van Vrijwillige Molenaars. Tot op de dag van vandaag is hij nog steeds actief molenaar op de Torenmolen in Gronsveld, eigendom van de Stichting Limburgs Landschap. Aanstaande zaterdagmiddag wordt Jo voor al zijn harde werk in het zonnetje gezet en krijgt hij een mooi kleinood als aandenken.

Jo is een ware ambassadeur van het molenaarsvak, regelmatig organiseert hij een kennismakingscursus met water- en windmolens voor geïnteresseerden in Zuid-Limburg. Ook in 2022 staat er een gepland. Hij is ook een aantal jaren voorzitter van de afdeling Limburg geweest. Het geven van deskundig advies aan gemeenten en moleneigenaren indien er bouwplannen zijn in de nabijheid van windmolens, wordt ook door Jo gedaan. Een vrije aan- en afvoer van wind en water is hierbij namelijk van groot belang.

Het Gilde van Vrijwillige Molenaars (GVM) leidt vrijwilligers op tot wind- of watermolenaar. Dat doet het gilde al 50 jaar met behulp van instructeurs zoals Jo. Hij heeft al menig molenaar “afgeleverd” en dankzij zijn inzet bij zowel de water- als windmolens kan dit mooi stukje erfgoed blijven bestaan voor de toekomstige generaties.

Ter gelegenheid van het 45 jarig jubileum van Jo en het 50 jarig jubileum van het gilde geeft GVMLimburg deze jubilaris een mooi kleinood als aandenken op zaterdagmiddag op zijn molen in Gronsveld.

Foto: Lia Oosterwijk


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin