5* status voor Jumping Indoor Maastricht in 2022Toeristisch en recreatief nieuws Limburg

,
 


gevoelstemperatuur:
luchtdruk:
vochtigheid: %
windsnelheid:
UV-Index:
zonsopgang:
zonsondergang:
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
05-03-2022
Deel dit op:

5* status voor Jumping Indoor Maastricht in 2022

MAASTRICHT – Het internationale paardensportevenement Jumping Indoor Maastricht heeft een flinke sprong voorwaarts gemaakt en zal dit jaar de 5* status hebben, het hoogste niveau in de paardensport.

Ondanks dat het evenement twee jaar geen doorgang kon vinden wegens de Corona pandemie, heeft het bestuur van Stichting Jumping Indoor Maastricht niet stil gezeten. Eén van de ambities van het bestuur was JIM regionaal, nationaal én internationaal nog beter op de kaart te zetten en de 5* status is daar een belangrijke stap in geweest. Deze status houdt onder meer in dat er voor de ruiters meer prijzengeld beschikbaar is en daardoor zal de interesse van de internationale topruiters om deel te nemen groot zijn.

Voorzitter van het bestuur, Ward Vleugels: “Wij, de hele JIM organisatie, verheugen er ons enorm op de ruiters, de paarden, het publiek en de sponsors weer te mogen verwelkomen tijdens JIM 2022”.

Het programma zal te zijner tijd worden bekendgemaakt. De FEI Driving World Cup blijft, naast de internationale en euregionale springwedstrijden, een vast onderdeel van Jumping Indoor Maastricht.

Frank Kemperman, sport directeur: “Het is weer de bedoeling om ons publiek een echt attractief programma voor te schotelen met de grote namen uit de paardensport. Het feest van de Limburgse paardensport.”

Het internationale paardensport evenement Jumping Indoor Maastricht (JIM) behoort tot de meest vooraanstaande sportevenementen van Nederland en internationaal gezien heeft JIM een sterke positie op de kalender. De internationale top uit de spring- en mensport komt naar het MECC in Maastricht voor de prestigieuze Grote Prijs van Maastricht (springen) en de FEI Driving World Cup (mennen). Naast het sportieve programma biedt JIM een scala aan nevenactiviteiten voor jong en oud, een winkelpromenade en de mogelijkheid om optimaal en ontspannen te netwerken.

Foto: JIM/Remco Veurink


Ook in het nieuws