6 mei 2016 uitgeroepen tot Dag van de Asperge - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Weergegevensbron: Maastricht weer vandaag
28-04-2016
Deel dit op:

6 mei 2016 uitgeroepen tot Dag van de Asperge

HEGELSOM РDe dag na Hemelvaart, dit jaar op vrijdag 6 mei, is uitgeroepen tot de nationale Dag van de Asperge. Met deze actie slaat de gehele sector de handen ineen om de aandacht op het witte goud te richten. Bedrijven verspreid door het land sluiten zich aan bij deze actie en bieden zo gezamenlijk een dag vol acties en uitjes.

De Dag van de Asperge is uitgeroepen om meer Nederlanders kennis te laten maken met asperges. Dit wordt gedaan door het promoten van diverse kortings- en combinatie acties en evenementen. Alles is verzameld op de actiesite www.dagvandeasperge.nl, waar ook de deelnamebon aan te vragen is. Deze deelnamebon geeft recht op alle acties en evenementen bij de deelnemende bedrijven. Onder alle consumenten die de deelnamebon inleveren, wordt een aantal mooie prijzen verloot.

In het voorjaar gaat het hart van de liefhebbers harder kloppen: de Nederlandse asperge is dan weer verkrijgbaar tot eind juni. Er zijn echter ook nog Nederlanders niet bekend met het witte goud. Zonde, want het is een makkelijke, gezonde en vooral lekkere groente waarmee je alle kanten op kunt. Ze bevatten veel vitaminen, zoals vitamine K, vitamine C, vitamine B1, B2, vitamine E en foliumzuur. Er wordt beweerd dat ze een gunstige uitwerking hebben op de bloeddruk, het hart en de nier- en leverfunctie. Dankzij deze kwaliteiten zou je ze makkelijk in het rijtje van de superfoods kunnen plaatsen.

Het Nederlands asperge centrum heeft als doel de Nederlandse asperge te promoten. Het streeft ernaar om met zoveel mogelijk partijen binnen de sector een verantwoord maar vooral lekker vers product onder de aandacht te brengen. Met de campagne Proef de Lente! informeren en inspireren zij de consument over alles op het gebied van asperges.


Ook in het nieuws