85 jaar Stichting het Limburgs Landschap Anstelvallei in Kerkrade - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Maastricht-Aachen Airport
30-03-2023, 17:33
 

Meest zonnig
15°C
gevoelstemperatuur: 9°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 67%
windsnelheid: 4 bft SW
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:18
zonsondergang: 20:06
Meer verwachtingen...
 
23-08-2016
Deel dit op:

85 jaar Stichting het Limburgs Landschap Anstelvallei in Kerkrade

KERKRADE – Van september tot medio december is de populaire serie Natuurlijk Limburg weer te zien op L1 televisie. In deze reeks komt 85 jaar Limburgs Landschap voorbij. Wat zijn de behaalde successen en wat gaat er in de toekomst nog gebeuren? Kijk mee op zondag 4 september naar de aflevering over de Anstelvallei.

In deze 15-delige serie gaat Edmond Staal van Stichting het Limburgs Landschap elke aflevering op stap met een collega. Naast bijzondere verhalen is er ook ruimte voor smaakmakende beelden van natuurgebieden en hun bewoners.

Restauratie
De Anstelvallei in Kerkrade is één van de goed bewaarde geheimen van Zuid-Limburg. De gemeente Kerkrade werkt sinds 2015 samen met Stichting het Limburgs Landschap aan een gebiedsplan, waarbij de bijzondere waarden van dit gebied worden versterkt. In de Anstelvallei ligt Hoeve Nieuw Ehrenstein, een parel in het Zuid-Limburgse landschap. Het hoofdhuis is in gebruik gebleven, maar een deel van de gebouwen bevindt zich in zeer slechte toestand. Het Limburgs Landschap is al begonnen met de eerste restauratiewerkzaamheden. Edmond Staal ontmoet collega Mark Rovers, bouwkundige bij Stichting het Limburgs Landschap. Hij houdt zich bezig met de restauratie van Hoeve Nieuw Ehrenstein.

Afwisselende natuur
De afwisseling van het gebied en de grote maken de Anstelvallei belangrijk, zeer zeker ook voor de streekbewoners. Opvallend zijn daarbij de glooiende weilanden en akkers. De Anstelvallei bevindt zich in een sterk verstedelijkte omgeving. In het gebiedsplan is dan ook extra aandacht voor de ontsluiting met paden en nieuwe mogelijkheden voor verblijfstoerisme. Natuurlijk met respect voor natuur en landschap. In deze aflevering komt weerpresentator bij L1 televisie, Leon Rademakers aan het woord die zelf regelmatig fiets en wandelt door de Anstelvallei.

Natuurlijk Limburg
Natuurlijk Limburg is tot medio december elke week op zondag te zien om 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 en 17.00 uur op L1TV.
Aflevering gemist? Op de website van L1 TV en van Het Limburgs Landschap zijn alle afleveringen nog eens rustig terug te kijken.

Foto: Dénise en Maurice Nijsten


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin