85 jaar Stichting het Limburgs Landschap: Beneden Geuldal - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Maastricht-Aachen Airport
30-03-2023, 17:16
 

Meest bewolkt
13°C
gevoelstemperatuur: 7°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 87%
windsnelheid: 3 bft SW
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:18
zonsondergang: 20:06
Meer verwachtingen...
 
06-09-2016
Deel dit op:

85 jaar Stichting het Limburgs Landschap: Beneden Geuldal

LANDGRAAF – In de komende maanden is de populaire serie Natuurlijk Limburg weer te zien op L1 televisie. Dit seizoen staat “85 jaar Limburgs Landschap” centraal. Het verleden, heden en de toekomst komt voorbij onder de noemer: zo was het… zo is het nu. Kijk mee op zondag 18 september naar de aflevering over het Beneden Geuldal tussen Meerssen en Valkenburg.

In deze 15-delige serie gaat Edmond Staal van Stichting het Limburgs Landschap elke aflevering op stap met een collega. Naast bijzondere verhalen is er ook ruimte voor smaakmakende beelden van natuurgebieden en hun bewoners.

Beekdallandschap
Natuurgebied Ingendael is geleidelijk aan veranderd van weilanden en akkers naar een natuurlijk beekdallandschap. In een natte periode en zeker als de Geul buiten haar oevers treedt, verandert Ingendael tijdelijk in een moerasgebied. Een geleidelijke overgang van het natuurontwikkelingsgebied in het dal naar het op een heuvelrug gelegen hellingbos, de Bergse Heide. Edmond heeft een ontmoeting met collega Carlo van Seggelen, districtsbeheerder Zuid-Limburg. Zij bespreken wat er allemaal bij komt kijken om de afwisselende natuur in het Beneden Geuldal te beheren.

Wandelen
Natuurgebied Ingendael is vrij toegankelijk voor wandelaars. Voor echte wandelliefhebbers Gert Geluk en partner Angèle Vaessen is het fijn dat er natuur dichtbij is om van te genieten. Zij vertellen in deze aflevering meer over het maken van lange wandelingen door bijzondere natuur.

Natuurlijk Limburg
Natuurlijk Limburg is 4 september begonnen en tot medio december elke week te zien op zondag om 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 en 17.00 uur op L1 TV.
Aflevering gemist? Op de website van L1 TV en van Het Limburgs Landschap zijn alle afleveringen nog eens rustig terug te kijken.

Foto: Dénise Nijsten


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin