85 jaar Stichting het Limburgs Landschap: landgoed en beekdal - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Maastricht-Aachen Airport
30-03-2023, 16:11
 

Stortbuien
14°C
gevoelstemperatuur: 10°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 76%
windsnelheid: 3 bft SW
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:18
zonsondergang: 20:06
Meer verwachtingen...
 
13-09-2016
Deel dit op:

85 jaar Stichting het Limburgs Landschap: landgoed en beekdal

LANDGRAAF – Van september tot medio december is de populaire serie Natuurlijk Limburg weer te zien op L1 televisie. In deze reeks komt 85 jaar Limburgs Landschap voorbij. Wat zijn de behaalde successen en wat gaat er in de toekomst nog gebeuren? Kijk mee op zondag 25 september naar de aflevering over landgoed en beekdal.

In deze 15-delige serie gaat Edmond Staal van Stichting het Limburgs Landschap elke aflevering op stap met een collega. Naast bijzondere verhalen is er ook ruimte voor smaakmakende beelden van natuurgebieden en hun bewoners.

Landgoed Exaten
In deze aflevering wordt een bezoek gebracht aan Landgoed Exaten dat ten oosten van Baexem en Grathem ligt. Dit afwisselend gebied heeft een fraai beekdallandschap met een nu weer meanderende Haelense beek. Ideaal voor allerlei water- en moerasplanten. Op de lage delen langs de beek ligt grasland en hooiland en op de hoge delen bossen en akkers. Op Landgoed Exaten ligt ook regiokantoor en werkschuur Midden-Limburg van Stichting het Limburgs Landschap. Hier ontmoet Edmond Staal collega Jos Berends, districtsbeheerder Midden-Limburg.

Fietsen
Landgoed Exaten leent zich goed voor een fijne fietstocht. In deze aflevering komt Thijs Zeelen, weerman bij L1 televisie aan het woord. Hij vertelt over de temperatuur in het beekdal.

Natuurlijk Limburg
Natuurlijk Limburg is 4 september begonnen en tot medio december elke week te zien op zondag om 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 en 17.00 uur op L1 TV.
Aflevering gemist? Op de website van L1 TV en van Het Limburgs Landschap zijn alle afleveringen nog eens rustig terug te kijken.

Foto: Dénise Nijsten


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin