85 jaar Stichting het Limburgs Landschap: Noordelijke Maasduinen | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
19-02-2020, 16:43
 

Meest bewolkt
7°C
gevoelstemperatuur: 3°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 61%
windsnelheid: 2 bft WZW
UV-Index: 0
zonsopgang: 07:43
zonsondergang: 17:59
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
27-09-2016
Deel dit op:

85 jaar Stichting het Limburgs Landschap: Noordelijke Maasduinen

LANDGRAAF – In de komende maanden is de populaire serie Natuurlijk Limburg weer te zien op L1 televisie. Dit seizoen staat “85 jaar Limburgs Landschap” centraal. Wat is er in deze jaren aan beheer en beleid bereikt? Kijk mee op zondag 9 oktober naar de aflevering over de Noordelijke Maasduinen bij Wellerlooi.

In deze 15-delige serie gaat Edmond Staal van Stichting het Limburgs Landschap elke aflevering op stap met een collega. Naast bijzondere verhalen is er ook ruimte voor smaakmakende beelden van natuurgebieden en hun bewoners.

Duinen langs de Maas
Landgoed de Hamert, onderdeel van Nationaal Park De Maasduinen, is een afwisselend natuurgebied tussen de Maas en de Duitse grens. De kenmerkende paraboolduinen zijn ontstaan tijdens de laatste IJstijd. Vanaf de top heeft men een prachtig uitzicht over bossen, heidevelden en vennen. Sinds 1961 maakt Landgoed de Hamert onderdeel uit van Het Limburgs Landschap. Op het gebied van beheer is de laatste jaren veel gebeurd. Zo zijn landbouwgebieden omgevormd tot het Heerenven en wordt de heide onderhouden door schapen. Veel soorten zoals de zandhagedis en de hazelworm profiteren hiervan. Edmond Staal ontmoet in deze aflevering Harry Bussink, medewerker Beheerplanning en Monitoring die kan vertellen over het beheer van Landgoed de Hamert.

Stevig doorstappen

De duinen van de Maas laten wandelaars soms stevig doorstappen. Dat houdt de fanatieke wandelaars Lex Veenma en partner Marjo Leers niet tegen om het prachtige natuurschoon van de Maasduinen te gaan ontdekken. In deze aflevering komen zij aan het woord om uit te leggen waarom zij dit gebied zo bijzonder vinden.

Natuurlijk Limburg
Natuurlijk Limburg is 4 september begonnen en tot medio december elke week te zien op zondag om 10.00 uur, 12.00 uur, 14.00 uur, 16.00 uur en 17.00 uur op L1 TV.
Aflevering gemist? Op de website van L1 TV zijn alle afleveringen nog eens te bekijken.

Foto: Dénise Nijsten en Lia Oosterwijk


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin