85 jaar Stichting het Limburgs Landschap: Weerterbos, Waterbos | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
15-02-2020, 08:15
 

Bewolkt
7°C
gevoelstemperatuur: 1°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 81%
windsnelheid: 3 bft ZZW
UV-Index: 0
zonsopgang: 07:50
zonsondergang: 17:52
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
08-11-2016
Deel dit op:

85 jaar Stichting het Limburgs Landschap: Weerterbos, Waterbos

WEERT – In de komende maanden is de populaire serie Natuurlijk Limburg weer te zien op L1 televisie. Dit seizoen staat “85 jaar Limburgs Landschap” centraal. Het verleden, het heden en de toekomst komen voorbij onder de noemer: zo was het… zo is het nu. Kijk mee op zondag 20 november naar de aflevering over het Weerterbos.

In deze 15-delige serie gaat Edmond Staal van Stichting het Limburgs Landschap elke aflevering op stap met een collega. Naast bijzondere verhalen is er ook ruimte voor smaakmakende beelden van natuurgebieden en hun bewoners.

Weerterbos
Het Weerterbos wordt doorsneden door de Oude Graaf, een gegraven beek. Deze wordt o.a. gevoed door kwelwater. Het Koolespeelke aan de oostrand van het Weerterbos is het eerste herstelde ven.
Presentator Edmond Staal ontmoet in het Weerterbos oud-collega Sjors de Kort, oud-medewerker van Stichting het Limburgs Landschap. Weerterbos, waterbos. Het beheer is gericht op een geleidelijke vernatting van het Weerterbos en wel door gecontroleerde verhoging van het waterpeil in het gebied. Dit alles om de natuurwaarden van het gebied verder te vergroten.

Dicht bij huis
Het Weerterbos is voor omwonenden een prachtig wandelgebied. Zo wandelen echtpaar Alf en Heidi Janssen samen met hun dochtertje Anne-Fleur vaak door het bos. Hier genieten zij van de prachtige natuur en soms wordt er ook een blik geworpen op de grazende Exmoorpony’s. Deze stoere oerpaardjes grazen sinds een aantal jaren in het Weerterbos.

Natuurlijk Limburg
Natuurlijk Limburg is 4 september begonnen en tot medio december elke week te zien op zondag om 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 en 17.00 uur op L1 TV.
Aflevering gemist? Op de website van L1 TV en van Het Limburgs Landschap zijn alle afleveringen nog eens rustig terug te kijken.

Foto: Maurice Nijsten


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin