85 jaar Stichting het Limburgs Landschap: Zuidelijke Maasduinen | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
23-01-2020, 21:27
 

Regen
1°C
gevoelstemperatuur: -3°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 100%
windsnelheid: 1 bft ONO
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:26
zonsondergang: 17:12
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
18-10-2016
Deel dit op:

85 jaar Stichting het Limburgs Landschap: Zuidelijke Maasduinen

LANDGRAAF – In de komende maanden is de populaire serie Natuurlijk Limburg weer te zien op L1 televisie. Dit seizoen staat “85 jaar Limburgs Landschap” centraal. Wat is er in deze jaren aan beheer en beleid bereikt? Kijk mee op zondag 30 oktober naar de aflevering over de Zuidelijke Maasduinen.

In deze 15-delige serie gaat Edmond Staal van Stichting het Limburgs Landschap elke aflevering op stap met een collega. Naast bijzondere verhalen is er ook ruimte voor smaakmakende beelden van natuurgebieden en hun bewoners.

Landgoed Arcen
De regio Maasduinen was door de ligging van de Maas een belangrijk gebied voor mensen. Ze gebruikte de Maas onder andere voor vervoer van goederen en personen. Doordat het gebied zo belangrijk was werden er ook diverse kastelen gebouwd. Een mooi voorbeeld is Kasteel Arcen. Deze aflevering ontmoet Edmond Staal oud-collega Gerard Evenhuis. Gerard heeft jarenlang de ontwikkelingen rondom Kasteel Arcen en de Kasteeltuinen gevolgd en kan hier veel over vertellen.

Natuurliefhebber
Het gehele Zuidelijke Maasduinengebied loopt door tot aan het Zwart Water bij Venlo. In deze aflevering wordt gesproken met natuurliefhebber en oud-politieagent Sjef Horsmans, bekend van het programma “Blik op de weg”. Inmiddels is hij gepensioneerd en geniet met volle teugen van de natuur van het Zwart Water. Met name vogels weten hem erg te boeien.

Natuurlijk Limburg
Natuurlijk Limburg is 4 september begonnen en tot medio december elke week te zien op zondag om 10.00 uur, 12.00 uur, 14.00 uur, 16.00 uur en 17.00 uur op L1 TV.
Aflevering gemist? Op de website van L1 TV zijn alle afleveringen nog eens te bekijken.

Foto: Henk Heijligers


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin