Aan welke kant van de weg kun je het beste lopen?– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
13-06-2021, 23:15
 

Helder
19°C
gevoelstemperatuur: 18°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 55%
windsnelheid: 0 bft O
UV-Index: 0
zonsopgang: 05:23
zonsondergang: 21:52
Meer verwachtingen...
 


Autumn 2- 120 x 600
31-08-2020
Deel dit op:

Aan welke kant van de weg kun je het beste lopen?

LANDGRAAF – Als je ergens wandelt waar geen stoep is, moet je als wandelaar op het fietspad of op de weg lopen. Maar aan welke kant kun je dit het beste doen? Tegen het verkeer in of juist met het verkeer mee? Wandel.nl vroeg deskundigen om advies.

Door sluiting van sportfaciliteiten en het advies om zoveel mogelijk in de eigen omgeving te blijven en te recreëren (vanwege corona), zijn we massaal naar buiten gegaan om toch die zo nodige frisse neus te halen en voldoende te bewegen. Veel mensen hebben dan ook het wandelen (her)ontdekt.  Met de toename van buitenrecreatie en het behouden van 1,5 meter afstand tot elkaar, leidt dit onderweg wel tot de nodige vraagstukken: aan welke kant van de weg moet ik nu eigenlijk lopen en hoe kan ik voldoende afstand bewaren?

Rob Stomphorst, woordvoeder van Veilig Verkeer Nederland: “Er geldt een aantal basisregels in het verkeer. Zo moeten voetgangers gebruikmaken van een trottoir of voetpad. Als dit niet beschikbaar is, mag er op het (brom-)fietspad gelopen worden. Ontbreekt ook een fietspad, dan mag de voetganger gebruikmaken van de berm of de uiterste zijde van de rijbaan. Dit is vastgelegd in artikel 4 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens, de RVV.”

Lees verder…

Bron: Wandel.nl


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin