Activiteiten Continium trekken weer meer dan 100.000 bezoekers - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
25-09-2020, 09:24
 

Bewolkt
9°C
gevoelstemperatuur: 5°C
luchtdruk: 1000 mb
vochtigheid: 81%
windsnelheid: 2 bft Z
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:29
zonsondergang: 19:28
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
30-12-2013
Deel dit op:

Activiteiten Continium trekken weer meer dan 100.000 bezoekers

KERKRADE – Ook in 2013 zijn de activiteiten van Discovery Center Continium wederom door meer dan 100.000 mensen bezocht. In 2012 heeft het Kerkraadse museum voor het eerst sinds haar bestaan deze “magische” grens overschreden.

Creativiteit en innovatie voor een duurzame toekomst hebben het afgelopen jaar in het Continium centraal gestaan in de gepresenteerde exposities en evenementen. In de tentoonstelling “20X0 – a journey into the future” heeft het museum een tipje van de sluier opgelicht van een mogelijke toekomst en de bijzondere innovaties die ons dan wellicht te wachten staan. Bijzonder innovatief waren ook de deelnemers aan de eerste Euregionale Science Hack Day, die in twee dagen tijd uitvindingen als The Pigeon Printer en The Brain Stimulator bedachten en bouwden. In samenwerking met de Gemeente Kerkrade heeft het Continium dit jaar ook voor de eerste keer het International 3D Streetpainting Festival georganiseerd, waar straattekenaars van over de hele wereld de zonovergoten straten van Kerkrade kleurden met fascinerend driedimensionale tekeningen.

Verder kijkt het Continium met trots terug op de drukbezochte eerste editie van de Kerkrade Mini Maker Faire, een van oorsprong Amerikaans event, dat de kunst van het zelf bedenken en maken viert. Meer dan 50 makers hebben tijdens dit weekend in september hun creaties getoond aan de bezoekers, die zelf ook volop aan de slag konden met workshops en activiteiten. De exposities MuziekFabriek en De Uitvindfabriek (deze laatste is nog tot en met 31 augustus 2014 te bezoeken) boden bezoekers ook weer volop mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan met wetenschap en techniek.

In 2013 is binnen het Continium ook hard gewerkt aan plannen voor de komende jaren. Zo staat in 2014 de opening van Continiums eerste techniekatelier op locatie, in Weert, op de planning. Ook hoopt het Discovery Center op definitieve goedkeuring voor de realisatie van Creative City op het Museumplein in Kerkrade, zodat in 2014 de eerste paal hiervoor de grond in kan.

Meer info: www.continium.nl


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin