RIVM: stook geen hout op oudejaarsnacht | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
04-06-2020, 16:00
 

Stortbuien
12°C
gevoelstemperatuur: 14°C
luchtdruk: 1000 mb
vochtigheid: 93%
windsnelheid: 1 bft WNW
UV-Index: 2
zonsopgang: 05:26
zonsondergang: 21:45
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
31-12-2019
Deel dit op:

Advies RIVM: stook geen hout op oudejaarsnacht

LANDGRAAF – Tijdens oudejaarsnacht verwacht het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu dat de luchtkwaliteit in het hele land slecht zal zijn. Het afsteken van vuurwerk veroorzaakt smog door fijn stof. De luchtkwaliteit kan dan verder verslechteren door houtrook. Het RIVM roept mensen in het hele land op om geen hout te stoken aangezien dit gezondheidsklachten bij mensen in de omgeving kan verergeren.

Bij de verbranding van hout komen schadelijke stoffen vrij, zoals fijn stof, PAK’s, benzeen en koolmonoxide. De rook is voor iedereen ongezond, maar vooral voor mensen met bestaande luchtwegaandoeningen, hart- en vaatziekten, ouderen en kinderen. Zij krijgen meer en eerder klachten bij het inademen van rook. Als de lucht al verontreinigd is door de stoffen die vrijkomen bij het afsteken van vuurwerk, kan houtrook deze klachten (nog verder) verergeren.

Verwachting
In de loop van 1 januari verwacht het RIVM dat de luchtkwaliteit weer zal verbeteren.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin