Afvaladvies van de Raad van Kinderen - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
18-01-2021, 14:19
 

Bewolkt
6°C
gevoelstemperatuur: 1°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 81%
windsnelheid: 3 bft ZW
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:31
zonsondergang: 17:05
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
01-07-2020
Deel dit op:

Afvaladvies van de Raad van Kinderen

VENLO – In maart is groep 8 van basisschool de Springbeek in Hout-Blerick gestart met het project Raad van Kinderen. Tijdens diverse lessen heeft Het Limburgs Landschap de kinderen kennis laten maken met het belang van natuur in de strijd tegen hoogwater.

Na hoogwater blijft er altijd afval achter in de natuur. Hoe kan dit het beste opgelost worden? De Raad van Kinderen ging met dit probleem aan de slag en kwam met mooie adviezen. Sommige ideeën zijn voor iedereen toepasbaar zodat we samen kunnen zorgen voor minder afvaloverlast.

‘Ruim je eigen afval op’
Na hoogwater blijft er veel afval achter. De Raad van Kinderen heeft dat ook kunnen zien liggen in de Romeinenweerd, het natuurgebied langs de Maas, vlakbij hun school. Hoe zou dit probleem het beste opgelost kunnen worden? De Raad van Kinderen kwam met veel ideeën waaruit blijkt dat iedereen mee kan helpen om dit probleem aan te pakken. Zo adviseert de Raad van Kinderen om voortaan hervulbare waterflesjes mee te nemen in plaats van blikjes of wegwerp flesjes. Neem ook tijdens een wandeling een extra afvalzakje mee zodat afval dat gevonden wordt of eigen afval gelijk opgeruimd kan worden.

Ook thuis kan er veel gedaan worden. De Raad van Kinderen raadt mensen aan om (nog) beter hun afval te scheiden. Tijdens het boodschappen doen kan er ook op gelet worden dat groente en fruit niet meer in plastic wordt meegenomen maar in bijvoorbeeld een eigen netje of gewoon los. En moet er toch afval weggegooid worden? Gebruik daarvoor een prullenbak want het advies van de kinderen luidt ‘ruim je eigen afval op’.

Raad van Kinderen
Kinderen bruisen van de ideeën en hebben vaak creatieve oplossingen voor problemen en dilemma’s waar volwassenen niet snel meer aan denken. De Raad van Kinderen is in het leven geroepen om kinderen mee te laten denken over maatschappelijke vraagstukken die ook hun toekomst raken.

Foto: Henk Heijligers


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin