Center Parcs Parken ontvangen Green Key 'Goud'-certificaat | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
05-06-2020, 01:55
 

Meest bewolkt
10°C
gevoelstemperatuur: 10°C
luchtdruk: 1000 mb
vochtigheid: 81%
windsnelheid: 0 bft W
UV-Index: 0
zonsopgang: 05:26
zonsondergang: 21:46
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
03-10-2019
Deel dit op:

Alle Center Parcs Parken in Limburg ontvangen Green Key ‘Goud’-certificaat

HEIJEN – Center Parcs Parken Het Heijderbos, Limburgse Peel en Het Meerdal hebben onlangs het Green Key ‘Goud’-certificaat uitgereikt gekregen. Met deze certificering toont Center Parcs aan dat zij er in deze vakantieparken alles aan doen om het milieu te sparen zonder dat gasten inleveren op comfort en kwaliteit.

Hierbij gaan zij een stap verder dan de wet- en regelgeving vereist. De uitreiking van het keurmerk is een belangrijke mijlpaal voor Center Parcs dat al sinds haar oprichting een sterke focus heeft op mens en milieu. De parken vallen onder de andere acht Nederlandse Center Parcs parken die deze certificering gisteren uitgereikt hebben gekregen.

General Managers van de parken, Kees Luijbregts en Patrick Delmee, ontvingen de certificaren uit handen van Erik van Dijk, National Operator van Green Key Nederland. Op de Limburgse Center Parcs vestigingen worden naast de vaste verplichtingen van Green Key ook voldaan aan tenminste 43 optionele normen. De vaste en optionele normen zorgen samen voor de gouden certificering. Bij deze normen gaat het bijvoorbeeld om duurzame maatregelen als de toepassing van alternatieve bestrijdingsmiddelen, het aanbieden van biologisch eten in restaurants en supermarkt en een minimaal gebruik van mono-verpakkingen. Ook vallen hieronder de energie- en waterbesparende maatregelen die Center Parcs heeft getroffen in de Aqua Mundo, haar activiteiten om mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt te ondersteunen, haar samenwerking met maatschappelijke organisaties als Stichting de Opkikker en de Missing Chapter Foundation en de organisatie van de Kids Climate Conference in samenwerking met WNF Nederland. Ook worden gasten gestimuleerd gebruik te maken van lokale activiteiten op het gebied van cultureel erfgoed, sociale-, natuur- en/of milieuactiviteiten. De gasten op Limburgse Peel verblijven in cottages voorzien van slimme thermostaten en het Meerdal heeft bijvoorbeeld meerdere insectenhotels en vleermuiskasten. Vorige maand werd ook de Kids Climate Conference georganiseerd tussen Het Meerdal en Limburgse Peel.

General Manager Kees Luijbregts, van Het Meerdal en Limburgse Peel ziet de gouden classificering als loon na werken: “We werken iedere dag keihard om mens en natuur op een verantwoorde manier samen te laten leven. Daar steken we veel moeite in, daarom is het zo mooi dat we dat vanaf nu kunnen laten zien met de gouden Green Key’’. Patrick Delmee van Het Heijderbos toont zich eveneens zeer tevreden met het certificaat: “We streven naar continue verbetering op alle parken, en dit is een kroon op ons werk. Het actief inzetten voor mens en natuur blijft altijd doorgaan, ook na het behalen van dit certificaat.”

Het Green Key-programma wordt in Nederland uitgevoerd door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit. De certificering van Center Parcs laat zien dat zij voldoet aan alle normen die Stichting KMVK heeft gesteld.

Volgens Mark Giethoorn, directeur van Center Parcs Nederland, toont de certificering van de parken aan dat Center Parcs vooruitstrevend is op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid: “Ik ben er ontzettend trots op dat Limburgse Peel, Het Heijderbos en Het Meerdal door Green Key met Goud zijn gecertificeerd. Sinds onze oprichting zetten wij alles op alles om de natuurlijke rijkdom in onze parken te koesteren en te verrijken en tegelijkertijd goed te zijn voor mens, dier en natuur. Deze certificering is een prachtige erkenning voor de vele ‘groene en goede daden’ in onze parken. Het behalen van het hoogst mogelijke niveau van het internationale keurmerk Green Key is een weerspiegeling van de duurzame ambities van Center Parcs.”

“We zijn erg blij dat een toonaangevende speler als Center Parcs zich aansluit bij Green Key. Daarmee laat Center Parcs zien hoe serieus zij mens, klimaat, gastvrijheid en milieubewustzijn neemt. We hebben de vestigingen tijdens strenge audits getest en hiermee hebben zij een gouden certificering verdiend”, vertelt Erik van Dijk, National Operator van Green Key Nederland. “Dat is een resultaat waarop Center Parcs enorm trots mag zijn én waarvan al haar gasten en de omgeving van profiteren.”

Uitstekende score op duurzaamheid
Center Parcs voldeed als eerste bedrijf in de recreatiesector al aan de ISO 14001- en 50001-normen. Na de audits voldoet het gecertificeerde park van Center Parcs nu ook aan de strenge normen van Green Key op het gebied van duurzaamheid, milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hieronder vallen milieunormen als het registreren en besparen op het gebruik van gas, water en elektra en het verminderen van de hoeveelheid (rest)afval. Bovendien scoort het park zeer goed op minstens 43 optionele criteria, waarmee zij voldoet aan de hoogst mogelijk norm.

De certificering geldt niet alleen voor de Limburgse parken, maar ook De Eemhof, De Huttenheugte, De Kempervennen, Port Zélande en Park Zandvoort. Parc Sandur in Drenthe volgt naar verwachting later.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin