Amstel Gold Race gaat door dit jaar!– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
13-04-2021, 23:39
 

Deels bewolkt
4°C
gevoelstemperatuur: 2°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 65%
windsnelheid: 1 bft NO
UV-Index: 0
zonsopgang: 06:46
zonsondergang: 20:29
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
08-03-2021
Deel dit op:

Amstel Gold Race gaat door dit jaar!

VALKENBURG AAN DE GEUL – De Amstel Gold Race en Amstel Gold Race Ladies Edition, onderdeel van de UCI WorldTour en UCI Women’s WorldTour, worden zondag 18 april verreden op een parcours door de gemeenten Valkenburg aan de Geul, Maastricht en Eijsden-Margraten. De ronde van circa 17 kilometer wordt hermetisch afgesloten voor dagtoeristen en wielerpubliek. De organisatie roept iedereen op om de Amstel Gold Race thuis te kijken en niet naar Limburg af te reizen. Via NOS is de race de hele dag op internet en televisie thuis te volgen.

“Wij zijn ontzettend blij met het bericht van de overheden dat de Amstel Gold Race en de Amstel Gold Race Ladies Edition zondag 18 april verreden mogen worden. Na de annulering in oktober 2020 hebben wij niet stilgezeten. We zijn in gesprek gebleven met overheden en hebben de plannen tot in detail kunnen uitwerken. We zijn ons ervan bewust dat er richting zondag 18 april nog veel kan gebeuren, maar we danken de landelijke en regionale overheden voor hun steun in dit proces. Gezamenlijk kijken we nu vooral positief vooruit naar de dingen die wel mogelijk zijn”, aldus koersdirecteur Leo van Vliet.

Publiek niet toegestaan
De drie burgemeesters van de betreffende gemeenten hebben besloten dat de Amstel Gold Race op 18 april kan plaatsvinden, maar verbinden daar wel voorwaarden aan. Het volledige gebied rondom het parcours zal hermetisch worden afgesloten voor dagtoeristen en wielerpubliek. Ook aan het parcours wordt geen publiek toegestaan, dus voor mensen die in het gebied verblijven is het niet toegestaan om aan het parcours de wedstrijd te volgen. Door de gemeenten zal daar strikt op worden gehandhaafd. De organisatie zal er voor zorgen dat het gebied voor bewoners en ondernemers bereikbaar blijft.

Burgemeester Jan Schrijen van Valkenburg aan de Geul licht het besluit om de Amstel Gold Race door te laten gaan toe: “In oktober was een noodverordening van kracht en gold dus een andere regelgeving. Met de Tijdelijke Wet Maatregelen Covid-19 zijn de lokale burgemeesters bevoegd. De geldende ministeriële regeling maakt het doorgaan van de wedstrijden dit jaar wel mogelijk. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft hiermee ingestemd. De Amstel Gold Race valt onder de topsportregeling en kan daarom als topsportwedstrijd georganiseerd worden. Dit betekent wel dat geen publiek wordt toegestaan en alle randactiviteiten zoals bijvoorbeeld de VIP tenten en de reclamekaravaan niet kunnen plaatsvinden. Voor ons is daarnaast van belang dat de bereikbaarheid van de kernen in het afgesloten gebied te allen tijde gewaarborgd is. De organisatie heeft nu meer tijd gehad om alles zorgvuldig voor te bereiden. Daarom vinden wij het verantwoord dat deze voorjaarsklassieker dit jaar weer in onze regio verreden kan worden. We hebben er alle vertrouwen in dat de organisatie er voor zal zorgen dat alles veilig zal verlopen en de wielerliefhebbers ‘thuis voor de buis’ kunnen genieten van een mooie wielerwedstrijd in het prachtige decor van de Limburgse heuvels.”

Ook UCI president David Lappartient heeft gereageerd op het goede nieuws: “Ik ben zeer verheugd dat de Amstel Gold Race en Amstel Gold Race Ladies Edition doorgaan. Ik wil mijn dank uitspreken aan de Nederlandse overheid en de organisatie voor hun doorzettingsvermogen en het vinden van een oplossing middels dit 17 kilometer lange parcours. Het is van groot belang dat wedstrijden op de Internationale wielerkalender en in het bijzonder de UCI WorldTour en UCI Women’s WorldTour plaatsvinden, uiteraard met passende maatregelen om de wedstrijden veilig te kunnen organiseren. Dit fantastische nieuws bevestigt dat onze sport in staat is om te denken in oplossingen, mede dankzij de medewerking van alle stakeholders ondanks de moeilijke omstandigheden gedurende deze pandemie. Ik spreek mijn felicitatie uit aan Leo van Vliet en het hele organisatieteam van de Amstel Gold Race.”

Omloop over 17 kilometer
De dames en heren rijden zondag 18 april respectievelijk 7 en 13 rondes van 17 kilometer met elke ronde de beklimming van de Geulhemmerberg, Bemelerberg en Cauberg. Alleen de laatste ronde bij de heren zal de Cauberg niet aangedaan worden. De Amstel Gold Race Ladies Edition wordt in de ochtend verreden. Vanwege de geldende Covid-19 maatregelen is ervoor gekozen om niet te starten op het Vrijthof in Maastricht maar binnen afgesloten gebied op de top van de Cauberg. De start is omstreeks 08.30 uur en de finish rond 12.00 uur. De Amstel Gold Race start om 12.15 uur en de heren finishen naar verwachting om 17.45 uur.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin