ANWB start fietsinzamelingsacties in LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Maastricht-Aachen Airport
31-05-2023, 22:39
 

Meest bewolkt
19°C
gevoelstemperatuur: 17°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 55%
windsnelheid: 1 bft NE
UV-Index: 0
zonsopgang: 05:30
zonsondergang: 21:41
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
09-06-2022
Deel dit op:

ANWB start fietsinzamelingsacties in Limburg

LANDGRAAF – Het ANWB Kinderfietsenplan start deze maand inzamelacties in de provincie Limburg.

De ANWB krijgt van samenwerkende organisaties dit jaar meer verzoeken voor fietsen. Daarom vraagt het ANWB Kinderfietsenplan inwoners van Limburg om fietsen die niet meer gebruikt worden in te zamelen tijdens de actiedagen of aan te melden via anwb.nl/kinderfietsenplan.

Dat het aantal aanvragen voor kinderfietsen snel toeneemt merken ook de vrijwilligers bij de lokale fietsinzamelpunten en werkplaatsen. “Een eigen fiets is niet voor elk kind vanzelfsprekend door de financiële situatie thuis. Een eigen fiets is waardevol voor een kind, het geeft zelfstandigheid en vrijheid, ze kunnen zelf naar school, vrienden of andere activiteiten fietsen. Daarnaast is het ook belangrijk dat kinderen veilig deelnemen in het verkeer. Om echt goed te fietsen moeten ze meters maken op de fiets”, stelt Inge Veliscek, projectleider ANWB Kinderfietsenplan. Sinds een aantal weken komen er ook aanvragen voor Oekraïense kinderen bij. Dit zijn kinderen die met hun gezin het dagelijkse leven in Nederland proberen op te pakken, deze kinderen gaan naar school en hebben een eigen fiets nodig. In de provincie zijn al tientallen kinderfietsen geschonken aan Oekraïense kinderen door onze lokale partners.

Het ANWB Kinderfietsenplan, opgericht in 2015, stimuleert Nederlanders om hun ongebruikte fiets te doneren aan kinderen die vanwege de financiële situatie thuis geen eigen fiets hebben. Inmiddels zijn er in de afgelopen jaren ruim 50.000 fietsen ingezameld en uitgedeeld aan kinderen. Geholpen door ANWB-vrijwilligers en lokale maatschappelijke organisaties krijgen ongebruikte fietsen een tweede leven. Via partners zoals Leergeld Nederland worden de fietsen geschonken aan kinderen die deze het hardst nodig hebben. De ANWB ondersteunt deze maand de campagne ‘Geen kind achterop!’ van Leergeld Nederland, in dit kader worden meerdere fietsinzamelingsacties georganiseerd.

Fietsinzamelacties zijn op:

Zaterdag 25 juni
• Hockeyclub Nuth aan de Kollenberg 1 in Beekdaelen van 11.00 tot 14.00 uur
• Gemeentewerf aan de Bocholtzerweg 14D in Simpelveld van 11.00 tot 14.00 uur
• De Joffer aan de Goswijnstraat 1 in Voerendaal van 11.00 tot 14.00 uur


Ook in het nieuws