Archeologische opgravingen Kampershoek 2.0 | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
05-06-2020, 02:35
 

Stortbuien
9°C
gevoelstemperatuur: 8°C
luchtdruk: 1000 mb
vochtigheid: 87%
windsnelheid: 0 bft WZW
UV-Index: 0
zonsopgang: 05:26
zonsondergang: 21:46
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
17-04-2014
Deel dit op:

Archeologische opgravingen Kampershoek 2.0

WEERT – In het gebied van het toekomstige bedrijventerrein Kampershoek 2.0 in Weert, worden op dit moment de laatste grootschalige archeologische opgravingen uitgevoerd. Op dinsdag 22 en vrijdag 25 april worden er tussen 9.30 en 12.30 uur rondleidingen gegeven aan bovenbouwleerlingen van enkele basisscholen uit Weert en Nederweert. Daarbij kunnen geïnteresseerden nog aansluiten.

Bij de eerdere opgravingen in het aangrenzende gebied, zijn grafvelden en nederzettingen uit de Romeinse tijd en een urnenveld uit de Vroege IJzertijd opgegraven. Nu zijn daar zeker twee nederzettingen uit de Volle Middeleeuwen (periode circa 1000 tot 1250 na Christus) bijgekomen. Deze nederzettingen bestonden uit enkele boerderij-erven. Daarvan zijn sporen van de houten boerderijen, erfafscheidingen, greppels en waterputten bewaard gebleven. Het onderzoek hiernaar duurt nog ongeveer drie weken.

Mee met de rondleiding
De archeologen van de Vrije Universiteit Amsterdam, die deze opgravingen uitvoeren, verzorgen de rondleidingen. De onderzoekslocatie is op de hoek van de Neelenweg en de Heerweg. Vooraf opgeven voor de rondleidingen is niet nodig. Iedereen kan aansluiten.

Bouwrijp maken
Na het archeologisch onderzoek maakt aannemer Den Ouden in opdracht van de gemeente Weert een deel van het bedrijventerrein bouwrijp. De gemeente Weert heeft met ontwikkelaar Proptimize Nederland BV een koopoptieovereenkomst gesloten. Samen zijn beide partijen het bedrijventerrein nu in de markt aan het zetten. Naar verwachting kan dit jaar nog de schop de grond in voor een eerste bedrijfsvestiging op Kampershoek 2.0.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin