Berberapen in GaiaZOO | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
19-09-2019, 14:15
 

Meest bewolkt
16°C
gevoelstemperatuur: 15°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 51%
windsnelheid: 1 bft ONO
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:18
zonsondergang: 19:43
Meer verwachtingen...
 
03-06-2017
Deel dit op:

Berberapen in GaiaZOO

KERKRADE – Een grote groep berberapen afkomstig uit een Schotse dierentuin is in GaiaZOO gearriveerd. De dieren hebben hun intrek genomen in het gloednieuwe verblijf in de ‘Taiga’ van GaiaZOO.

Deze makaken zijn de eerste én de laatste dieren die je als bezoeker ziet tijdens een bezoek aan de Limburgse ZOO. Tijdens het Pinksterweekend kun je voor het eerst door dit nieuwe gedeelte van de Taiga lopen! De komende weken zijn de berberapen in hun binnenverblijf te zien omdat ze rustig moeten wennen aan hun nieuwe leefomgeving. Met de opening van zowel het lynxen- als het berberapenverblijf is het gebied ‘Taiga’ helemaal compleet.

De bedreigde berberaap, die alleen nog in Marokko en Algerije voorkomt, leefde ruim een miljoen jaar geleden in Limburg en past daardoor perfect bij de diercollectie van de Zuid-Limburgse ZOO. Het is een diersoort met een bijzonder verhaal waarvoor natuurbehoud van levensbelang is en dat sluit perfect aan op de rol die een moderne dierentuin als GaiaZOO wil vervullen. GaiaZOO coördineert voor alle Europese dierentuinen het fokprogramma van deze zeer bedreigde apensoort.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin