Bestemmingsplan Centrumplan Kerkrade definitief onherroepelijk | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
11-10-2019, 08:07
 

Bewolkt
12°C
gevoelstemperatuur: 8°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 81%
windsnelheid: 3 bft ZZW
UV-Index: 0
zonsopgang: 07:53
zonsondergang: 18:54
Meer verwachtingen...
 
23-04-2014
Deel dit op:

Bestemmingsplan Centrumplan Kerkrade definitief onherroepelijk

KERKRADE – Het bestemmingsplan dat realisatie van Centrumplan Kerkrade mogelijk maakt is definitief onherroepelijk. In het bestemmingsplan wordt bepaald wat er in het plangebied met de ruimte mag gebeuren. Er staat bijvoorbeeld in waar winkels, horeca en bedrijven mogen komen en hoe hoog en breed gebouwen mogen zijn. De (toekomstige) bebouwing moet voldoen aan de regels die in het bestemmingsplan zijn vastgelegd.

De Raad van State heeft de zaak 2 april jongstleden behandeld en vandaag uitspraak gedaan. De uitspraak is dat de indieners van het beroep door de Raad van State definitief als niet-belanghebbend zijn aangemerkt. Het ingediende beroep is daarmee niet- ontvankelijk en het bestemmingsplan onherroepelijk.

Omgevingsvergunning onherroepelijk
Op 20 december 2013 diende Van Pol Beheer BV een omgevingsvergunning in voor de realisatie van het bouwplan (winkels, woningen, theater/bibliotheek). Het college verleende in februari 2014 de vergunning. De bezwaartermijn tegen de vergunning liep vrijdag 11 april af. Er zijn geen bezwaren tegen de omgevingsvergunning ontvangen, zodat de omgevingsvergunning onherroepelijk is.

“De stuurgroep Centrumplan is bijzonder verheugd dat de omgevingsvergunning onherroepelijk is en dat de Raad van State nu een definitieve uitspraak heeft gedaan”, zegt voorzitter van de stuurgroep, burgemeester Jos Som.

Zorgvuldige procedure
Burgemeester Som is opgelucht dat hiermee relatief snel een einde is gekomen aan mogelijke juridische procedures. “Er zijn geen bezwaren binnen gekomen. Geweldig. De omgevingsvergunning is dus onherroepelijk. Het is goed dat de Raad van State als hoogste onafhankelijke rechterlijke instantie nu heeft bepaald dat wij inzake het bestemmingsplan een zorgvuldige procedure hebben doorlopen. Ik ben blij dat de we deze belangrijke procedurele stappen genomen hebben”.

Kwaliteitsimpuls voor het stadshart
Het stadshart van Kerkrade krijgt de langverwachte kwaliteitsimpuls. Een forse upgrading van de uitstraling van het stadscentrum is voorzien. Het plan van Van Pol Beheer BV voorziet in de winkelruimte, huur- en koopappartementen. Bibliotheek en theater worden grondig verbouwd tot een cultuurpareltje dat is aangepast aan de eisen van de tijd. De openbare ruimte in een groot deel van het centrumgebied wordt vernieuwd. “De integrale gebiedsontwikkeling tussen Rodahal en Continium, waar Creative City zal verrijzen, geeft een geheel nieuwe woon-, winkel en verblijfsbeleving aan de stad”, aldus Som.

Centrumplan op koers
Volgens voorzitter Stuurgroep Centrumplan Jos Som ligt het project nog goed op planning. “Eind juni 2013 is de planning aan de gemeenteraad gepresenteerd. We maken nu waar wat we bijna een jaar geleden gepresenteerd hebben. De sloop is zo goed als afgerond, op dit moment maken we de gronden bouwrijp. Half mei starten naar verwachting de nutsbedrijven rondom het bouwplan. Medio 2014 worden de gronden naar verwachting overgedragen aan Van Pol Beheer BV. Daarmee hebben wij onze verplichtingen uit de koop-samenwerkingsovereenkomst met Van Pol vervuld. Daar mogen we trots op zijn. Het is nu aan de nieuw te formeren Stuurgroep Centrumplan om samen met Van Pol Beheer BV het plan te realiseren.”


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin