Bidboek Buitengoed Geul & Maas aangeboden | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
08-07-2020, 02:41
 

Bewolkt
15°C
gevoelstemperatuur: 15°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 82%
windsnelheid: 0 bft ZW
UV-Index: 0
zonsopgang: 05:33
zonsondergang: 21:51
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
20-03-2019
Deel dit op:

Bidboek Buitengoed Geul & Maas aangeboden

VALKENBURG AAN DE GEUL – Onder het motto; ‘Laten zien hoe het samen kan!’ biedt het Buitengoed Geul & Maas in aanloop naar de provinciale statenverkiezingen haar bidboek aan.

Wat is het Buitengoed Geul & Maas?
Het Buitengoed Geul & Maas is het unieke groene gebied tussen Maastricht, Meerssen en Valkenburg aan de Geul dat is gekoppeld aan de beekdalen van de Geul, de Watervalderbeek, de Kanjel,  de Gelei en eindigt in de Maasvallei. Een prachtige en kansrijke stad-land zone met vele landgoederen en mooie initiatieven, maar ook met een aantal grote uitdagingen als het gaat om economische vitaliteit en toeristische aantrekkingskracht.

De doelstellingen van het Buitengoed Geul & Maas zijn vastgelegd in het programmaplan 2018 – 2022 en mogen rekenen op de steun van de gemeenten Maastricht, Meerssen, Valkenburg aan de Geul en de Provincie Limburg. Een unieke samenwerking!

Een samenwerking die de afgelopen twee jaar versterkt is door de ondernemers en eigenaren in het Buitengoed Geul & Maas een sterkere positie te geven in de ontwikkeling van het gebied. Het motto ‘Laten zien hoe het samen kan’ gaat dan ook verder dan praten over projecten alleen. Een groeiende groep gemotiveerde ondernemers wil de komende jaren samen werken aan producten en de ontwikkeling van het gebied.

Door met de samenwerking!
Het Buitengoed Geul & Maas leeft in de hoofden en harten van zowel gemeenten, als ondernemers en zelfs bewoners. Nu is het tijd om deze basis verder te laten groeien tot de werkende blauwdruk voor gebiedsontwikkelingen in heel Limburg. Met het bidboek wordt de Provincie Limburg gevraagd om blijvend samen te werken met de organisaties en ondernemers in het Buitengoed Geul & Maas en om als partner te participeren in een uitvoeringsprogramma voor de jaren 2019 tot en met 2023.

Uitvoering projecten
Om de komende vier jaar op een proactieve wijze uitvoering te kunnen geven aan het samenwerkingsproces en de uitvoering van projecten wordt de Provincie Limburg gevraagd een bedrag van 16  miljoen euro  te reserveren als cofinanciering. Met eigen middelen en bijdragen van partners, ondernemers en het Rijk, wordt verwachten een totale investering van 30 tot 50 miljoen euro in het gebied te realiseren.

Middelen die geïnvesteerd kunnen worden in het vormen van een coöperatie van ondernemers en gemeenten, de realisatie van de verbindingsas  door de drie gemeenten en het realiseren van projecten zoals het Valkenburgs Kastelenpark, het Eiland in de Geul in Meerssen en de Tuinen van Maastricht.  Stuk voor stuk projecten die voorzien in het beter ontsluiten, herbestemmen en door ontwikkelen van ons cultuurhistorische erfgoed en het omringende landschap.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin