Bijzondere geboorte én ontmoeting in GaiaZOO - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

,
 


gevoelstemperatuur:
luchtdruk:
vochtigheid: %
windsnelheid:
UV-Index:
zonsopgang:
zonsondergang:
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
24-07-2018
Deel dit op:

Bijzondere geboorte én ontmoeting in GaiaZOO

KERKRADE – Onlangs werd in de Kerkraadse dierentuin GaiaZOO een bedreigde kuifmangabey geboren. De dierverzorgers van de Limburgse dierentuin keken reikhalzend uit naar de geboorte van deze markante apensoort. Het is een zeldzame gebeurtenis omdat GaiaZOO een van de weinige dierentuin in Europa is, waar deze bedreigde dieren zich succesvol voortplanten.

Deze kuifmangabeys delen hun verblijf met de westelijke laaglandgorilla’s; een prachtig voorbeeld van een van de vele mixed-exhibits in deze dierentuin. Waar mogelijk probeert GaiaZOO meerdere diersoorten in hetzelfde buitenverblijf te houden. Dit past logisch in de filosofie van ruime en natuurgetrouwe dierverblijven die overal in de zoo te vinden zijn. In het wild leven deze diersoorten immers ook in dezelfde habitat. De eerste kennismaking van de jonge kuifmangabey met een gorilla is bij toeval op camera vastgelegd en dit bijzondere moment werd nooit eerder gefilmd, noch waargenomen door de dierverzorgers. Omdat GaiaZOO ook de eerste dierentuin ter wereld was waar deze combinatie van primaten is toegepast, lijken de beelden een onderstreping van deze keuze. Er is duidelijke sprake van affiniteit, vertrouwen en respect tussen de gorilla’s en de kuifmangabeys.

Bron en foto: GaiaZOO.nl


Ook in het nieuws