Buitenring tussen aansluitingen Reeweg (Landgraaf) en Ganzepool (Brunssum) 2 november in gebruik - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
24-09-2020, 08:19
 

Meest bewolkt
11°C
gevoelstemperatuur: 7°C
luchtdruk: 1000 mb
vochtigheid: 87%
windsnelheid: 3 bft ZW
UV-Index: 0
zonsopgang: 07:27
zonsondergang: 19:30
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
24-10-2018
Deel dit op:

Buitenring tussen aansluitingen Reeweg (Landgraaf) en Ganzepool (Brunssum) 2 november in gebruik

BRUNSSUM – Op vrijdag 2 november 2018 einde dag wordt de Buitenring tussen de aansluitingen Reeweg (Landgraaf) en Ganzepool (Brunssum) in definitieve vorm in gebruik genomen. Voordat het zover is, moet nog een aantal werkzaamheden worden uitgevoerd.

Afsluiting Rimburgerweg
Vanaf maandag 15 oktober t/m maandag 29 oktober 2018 wordt de Rimburgerweg ter plaatse van de tunnel afgesloten voor verkeer. Het wegprofiel in de tunnel wordt dan aangepast naar de eindsituatie. Er zijn omleidingsroutes ingesteld voor alle verkeer. De golfbaan is dan alleen bereikbaar vanuit Landgraaf. Tevens wordt op donderdag 25 oktober 2018 op een deel van de Toeristenweg asfaltverharding aangebracht. De Toeristenweg wordt hiervoor afgesloten. Fietsers worden deze dag omgeleid via de Rimburgerweg (zie afbeelding). Deze is dan nog afgesloten, maar aan fietsers wordt doorgang geboden.

Ook worden van woensdag 24 oktober t/m vrijdag 26 oktober 2018 dagelijks tussen 08:00 – 17:00 uur werkzaamheden uitgevoerd aan het viaduct Ganzepool. Hiervoor wordt één weghelft afgesloten. Verkeer kan gewoon in beide richtingen blijven doorstromen. Verkeersregelaars regelen het verkeer.

Afsluiting Buitenring (N300) Reeweg – Rimburgerweg
Vanaf maandag 29 oktober einde dag t/m vrijdag 2 november 2018 wordt de Buitenring tussen de aansluiting Reeweg (Landgraaf) en de Rimburgerweg (Brunssum) afgesloten voor verkeer. De tijdelijke rijstrookindeling (2×1-rijstrook) op de Buitenring wordt dan aangepast naar de definitieve rijstrookindeling (2×2-rijstroken). Tevens wordt de tijdelijke verbinding van de Buitenring naar de Rimburgerweg verwijderd. Er zijn omleidingsroutes ingesteld. De golfbaan is dan alleen bereikbaar vanuit Brunssum.

Ingebruikname Buitenring tussen Reeweg – Ganzepool
Op vrijdag 2 november 2018 einde dag wordt de Buitenring tussen de aansluitingen Reeweg (Landgraaf) en Ganzepool (Brunssum) in definitieve vorm in gebruik genomen. Vanaf dat moment kunt u tussen Avantis (Heerlen) en de aansluiting Ganzepool (Brunssum) volledig gebruikmaken van de Buitenring. Over verdere ingebruikname van de Buitenring tussen Brunssum en Nuth hopen wij u op korte termijn nader te kunnen berichten.

Definitieve afsluiting Rimburgerweg
Op het moment dat de Buitenring in gebruik is genomen, is de Rimburgerweg afgesloten voor doorgaand (vracht)autoverkeer door middel van een fysieke afsluiting ter hoogte van de golfbaan. Deze “verkeersknip” kan alleen worden gepasseerd door landbouwverkeer, voetgangers en fietsers. De golfbaan blijft zowel vanuit Landgraaf als vanuit Brunssum bereikbaar. Om de verkeersknip aan te brengen, geldt tot en met vrijdag 9 november een rijstrookafzetting met voorrangsregeling op de Rimburgerweg.

De planning van de werkzaamheden is afhankelijk van de weersomstandigheden.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin