Burgemeester Hoes opent Stainless Steel World in Maastricht | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
02-06-2020, 15:36
 

Zonnig
27°C
gevoelstemperatuur: 30°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 24%
windsnelheid: 0 bft WNW
UV-Index: 4
zonsopgang: 05:28
zonsondergang: 21:43
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
12-11-2013
Deel dit op:

Burgemeester Hoes opent Stainless Steel World in Maastricht

MAASTRICHT – Vanochtend om 9.00 uur heeft burgemeester Onno Hoes de internationale beurs Stainless Steel World in Maastricht geopend. Sinds 1990 is er een aantal succesvolle events over heel de wereld georganiseerd, en nu vindt Stainless Steel World weer plaats in Maastricht: van 12 tot 14 november 2013 vindt deze beurs plaats in MECC Maastricht en verblijven er meer dan 5000 gasten (exposanten en bezoekers van de beurs) in Maastricht.

Materialen deskundigen kunnen via dit internationale platform in een professionele omgeving hun kennis uitbreiden over de ontwikkeling, specificatie en de toepassing van een scala aan corrosiebestendige legeringen uit de belangrijkste industrieën. Leveranciers en kopers uit heel de wereld maken kennis met de nieuwste bedrijfsproducten, diensten en activiteiten tijdens deze RVS wereldtentoonstelling en de conferentie die parallel aan de beurs gehouden wordt.

KCI (Knowledge Communication Information) Publishing
Stainless Steel World is een brand van KCI Publishing, een technologie gedreven, onafhankelijke media- en informatiegroep. Het bedrijf is marktleider in het verwerken en leveren van technische informatie met een grote toegevoegde waarde voor de wereldwijde datatransportbesturing, roestvrij staal en pomp communities in de verwerkingsindustrie. KCI is in meer dan 80 landen wereldwijd actief.

Maastricht
KCI heeft gekozen voor MECC Maastricht en voor Maastricht vanwege de grootte, de gastvrijheid en de kundigheid, zo blijkt uit dit testimonial: ‘De schaal van het MECC is ideaal om een congres en vakbeurs naast elkaar te organiseren en de ontmoeting tussen onze internationale “communities” te laten plaatsvinden. De professionaliteit, flexibiliteit en servicegerichtheid van de medewerkers zijn er bijzonder. De deskundigheid ervaar je in de adviezen die ze geven en als ik vraag om iets uit handen te nemen hoef ik dat naderhand niet meer te checken omdat ik weet dat het perfect wordt afgehandeld; ze denken met je mee! Voor ons en onze deelnemers geeft het aankomen in MECC Maastricht het gevoel van thuiskomen’.

De komst van Stainless Steel World 2013 betekent voor Maastricht & regio:
• minimaal 5000 exposanten en bezoekers, die al dan niet met aanhang in de stad verblijven (3500 geregistreerde bezoekers en 1500 vertegenwoordigers van meer dan 260 exposanten)
• meer dan 4000 geboekte hotelovernachtingen
• in Maastricht & regio wordt tijdens Stainless Steel World zo’n € 1.460.000 besteedt

Belang
Internationale beurzen en congressen zoals Stainless Steel vormen een belangrijke economische aanjager voor de stad Maastricht. Los van de inkomsten, zijn dit soort events van groot belang voor de werkgelegenheid in de regio en de naamsbekendheid.
John Aarts, wethouder economie van de gemeente Maastricht, legt uit wat het economisch belang is van zo’n groot congres: ‘De opbrengsten voor de stad zijn aanzienlijk. Heel veel partijen hebben er baat bij dat een congres van dit formaat plaatsvindt in MECC Maastricht. Denk bijvoorbeeld aan hotels die de deelnemers accommoderen, maar ook aan vervoersorganisaties die hen van en naar MECC Maastricht brengen. Daarnaast bezoeken deelnemers en exposanten tijdens hun verblijf in Maastricht natuurlijk onze prachtige binnenstad. Dat bezoek gaat uiteraard gepaard met een hapje, drankje en aankoop van souvenirs of cadeaus voor het thuisfront.’


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin