Campagne ‘Fiets op, modus aan’ in volle gang - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Maastricht-Aachen Airport
30-03-2023, 16:58
 

Meest bewolkt
13°C
gevoelstemperatuur: 7°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 87%
windsnelheid: 3 bft SW
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:18
zonsondergang: 20:06
Meer verwachtingen...
 
08-04-2016
Deel dit op:

Campagne ‘Fiets op, modus aan’ in volle gang

MAASTRICHT – Jaarlijks gebeuren er veel ongevallen met fietsers door mobiel telefoongebruik in het verkeer. Bij 1 op de 5 fietsongevallen waar jongeren betrokken zijn, speelt mobiel telefoongebruik een rol. De campagne ‘Fiets op, modus aan’ stimuleert jongeren hun telefoon niet te gebruiken als ze op de fiets zitten.

Eric Geurts, gedeputeerde Verkeer: “In 2016 staat het thema aandacht op de weg centraal in Limburg. Check je al fietsend je berichten, dan zie je niet wat er om je heen gebeurt en heb je grote kans op een valpartij of een botsing. Levensgevaarlijk dus, niet alleen voor jezelf maar ook voor andere weggebruikers.” Het reactievermogen, de controle over het voertuig, je aandacht voor andere weggebruikers, verkeerssituaties, verkeersborden of aanwijzingen alles wordt beïnvloed. De kans op een botsing, een bermongeval of een valpartij wordt sterk vergroot omdat je rijprestatie afneemt. Deze campagne stimuleert jongeren om hun aandacht bij de weg te houden en ongevallen te voorkomen op een leuke manier.

Campagne in Limburg
Naast posters en sociale media aandacht worden bij diverse scholen een krijttekening van de fietsmoduscampagne geplaatst. Ook vinden dit jaar circa 50 promotieacties op verschillende locaties in Limburg plaats, waaronder middelbare scholen, regionale opleidingscentra, evenementen en binnensteden. Het campagneteam van TeamAlert en Veilig Verkeer Nederland gaat in gesprek met jongeren om ze bewust te maken van de gevaren van mobiel telefoongebruik in het verkeer. Ook wordt er uitleg gegeven over de Fietsmodus app.

Fietsmodus app
De Fietsmodus is een app die zowel landelijk als regionaal wordt gepromoot onder jongeren. Het gebruik van de app stimuleert jongeren om hun telefoon niet te gebruiken tijdens het fietsen. Wanneer jongeren de app aanzetten en tijdens het fietsen geen gebruik maken van hun mobiele telefoon, verzamelen ze punten en maken ze kans op mooie prijzen. Hoe langer ze tijdens het fietsen van hun apps af weten te blijven en hoe vaker ze de Fietsmodus-app gebruiken, des te groter de kans op één van de vele prijzen. Zo kunnen ze onder andere bioscoopkaartjes, een speakerboxje of een fiets winnen.

ROVL
Verantwoordelijke voor deze campagne in Limburg is het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL). Dit is het onafhankelijk bestuursorgaan dat in opdracht van de Provincie Limburg werkt aan de verbetering van de verkeersveiligheid in Limburg. ROVL streeft dan ook naar nul verkeersslachtoffers! De campagne ‘Fiets op, modus aan’ past dan ook helemaal bij deze filosofie. Het voorkomen van ongevallen is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Samen maken we van de nul een punt!

Meer weten over de Fietsmodus app? Kijk op: www.fietsmodus.nl.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin