Cam­pag­ne ‘MONO, on­ge­stoord on­der­we­g’ van start - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
26-07-2021, 04:24
 

Meest bewolkt
18°C
gevoelstemperatuur: 17°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 82%
windsnelheid: 1 bft Z
UV-Index: 0
zonsopgang: 05:55
zonsondergang: 21:32
Meer verwachtingen...
 


Autumn 2- 120 x 600
12-03-2020
Deel dit op:

Cam­pag­ne ‘MONO, on­ge­stoord on­der­we­g’ van start

MAASTRICHT – Social media en het verkeer gaan niet samen. Toch vinden sommige weggebruikers het moeilijk om binnenkomende appjes en updates te weerstaan. Daarom gaat op 16 maart de landelijke campagne ‘Mono, ongestoord onderweg’ weer van start.

Laat je niet storen tijdens het sturen, hou je aandacht op de weg! Het doel is fietsers en automobilisten te stimuleren en motiveren om zonder afleiding aan het verkeer deel te nemen.

Toch komt dit gedrag veel voor en leidt het volgens inschatting van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) tot enkele tientallen slachtoffers per jaar. Carla Brugman, gedeputeerde Fiets en Verkeersveiligheid: “Sociale media en deelname aan het verkeer vind ik een onverantwoorde en levensgevaarlijke combinatie. Je ogen horen op de weg en niet op het scherm! Check je al rijdend of fietsend je berichten, al is het maar een paar seconden, dan zie je niet wat er om je heen gebeurt en heb je grote kans op een ongeval. Je brengt niet alleen jezelf maar ook andere weggebruikers in gevaar.”

Campagne
Iedereen doet het wel eens: mails lezen, een berichtje versturen of de laatste apps checken tijdens het autorijden of op de fiets. In deze campagne wordt, naast de automobilist en fietser, juist ook de sociale omgeving aangesproken om zo de sociale druk en de ‘fear of missing out’ bij de bestuurder weg te nemen. Doel is om hen bewust te maken van het afleidende effect van smartphonegebruik tijdens het rijden en van de risico’s die dat gedrag veroorzaakt voor de eigen veiligheid en die van andere verkeersdeelnemers. Onderweg zijn is de beste reden om niets te doen met sociale media!

ROVL
Verantwoordelijke voor deze campagne in Limburg is het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg (ROVL). Dit is het onafhankelijk bestuursorgaan dat in opdracht van de Provincie Limburg werkt aan de verbetering van de verkeersveiligheid in Limburg. ROVL streeft dan ook naar nul verkeersslachtoffers! De campagne ‘Mono, ongestoord onderweg’ past dan ook helemaal bij deze filosofie. Het voorkomen van ongevallen is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. Samen maken we van de nul een punt!

Meer weten over de campagne? Kijk op: www.rovl.nl.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin