Camping Maasvallei wil huisvesting arbeidsmigranten verbeteren - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
12-08-2022, 23:04
 

Helder
24°C
gevoelstemperatuur: 22°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 33%
windsnelheid: 1 bft ONO
UV-Index: 0
zonsopgang: 06:19
zonsondergang: 21:04
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
18-12-2014
Deel dit op:

Camping Maasvallei wil huisvesting arbeidsmigranten verbeteren

ARCEN – De eigenaar van camping Maasvallei Oost in Arcen wil voor een langere periode buitenlandse werknemers huisvesten in de chalets op zijn terrein. De voormalige gemeente Arcen en Velden gaf al toestemming voor de huisvesting van arbeidsmigranten tot april 2017. De eigenaar wil nu een verlenging van deze termijn. Hij dient hiervoor nog een officiële aanvraag in te dienen.

De eigenaar wil de chalets opknappen en verbouwen zodat deze voldoen aan de huidige normen. Met het oog op deze aanpassingen wil hij de arbeidsmigranten ook voor een langere periode huisvesten.

Op de camping mogen op dit moment maximaal 510 buitenlandse werknemers tijdelijk wonen. Na de verbouwing zullen er nog maximaal 340 werknemers wonen. Voordat de campingeigenaar de aanvraag voor verlenging van zijn vergunningen indient, wil hij eerst het standpunt van het college van burgemeester en wethouders weten. Het college is in principe bereid de termijn te verlengen tot uiterlijk 2020, dat is 3 jaar langer dan de huidige termijn.

Aan de uiteindelijke vergunning zullen ook voorwaarden worden verbonden; het is bijvoorbeeld de bedoeling dat de initiatiefnemer op zoek gaat naar permanente huisvesting in de stad. In de regio zal de vraag naar buitenlandse werknemers blijven bestaan en uiteindelijk zullen de mensen die nu op de camping wonen, permanente huisvesting moeten vinden. Door afspraken hierover te maken met de initiatiefnemer, kan ook leegstand van panden worden aangepakt. Daarnaast moet de verbouwing van de chalets uiterlijk in 2017 gereed zijn.

Het is aan de initiatiefnemer om een officiële aanvraag in te dienen. Wethouder Jos Teeuwen licht de principe-uitspraak van het college toe: “Het college is van mening dat de huidige situatie weliswaar niet wenselijk is, maar dat de leefsituatie van de buitenlandse werknemers wordt verbeterd door de voorzieningen die de ondernemer wil aanbrengen. Door nu positief te reageren op de mogelijke aanvraag voor velenging van de termijn, wordt de kans op misstanden kleiner. Tegelijkertijd kunnen we belangrijke voorwaarden voor de toekomst borgen, zodat we samen tot een goede eindsituatie voor alle partijen kunnen komen.”


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin