Code geel vanwege sneeuwval– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
13-06-2021, 23:21
 

Helder
19°C
gevoelstemperatuur: 18°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 55%
windsnelheid: 0 bft O
UV-Index: 0
zonsopgang: 05:23
zonsondergang: 21:52
Meer verwachtingen...
 


Autumn 2- 120 x 600
16-01-2021
Deel dit op:

Code geel vanwege sneeuwval

DE BILT / LANDGRAAF – Het KNMI heeft voor Limburg vanaf 17.00 uur tot zondagochtend 11.00 uur code geel afgegeven vanwege de te verwachten sneeuwval. Het weerinstituut verwacht dat de meeste sneeuw in Zuid-Limburg gaat vallen, zo’n 5 centimeter.

Aan het begin van de middag begint het in Zeeland te sneeuwen. Gedurende de rest van de middag en avond gaat het ook in de rest van het land sneeuwen. Op veel plaatsen valt 1-3 cm, lokaal 3-5 cm. Het verkeer moet rekening houden met gladheid.

De sneeuw verlaat rond middernacht het oosten. Vanavond en in de nacht naar zondag kan er nog wel (mot)regen vallen, vooral in de oostelijke helft kan dit aanleiding geven tot ijzel. In het westen zal de gladheid later in de nacht geleidelijk verdwijnen, in het oosten gebeurt dat pas in de loop van zondagmiddag.

Waarschuwing voor het verkeer
Enkele uren lichte tot matige sneeuw, 1-3 cm, lokaal mogelijk 3-5 cm. Vanaf de nacht naar zondag geen sneeuwval meer, maar nog wel gladheid door de eerder gevallen sneeuw.
Kans op gladheid. Alle verkeersdeelnemers kunnen hinder ondervinden. Pas uw rijgedrag aan. Volg weerberichten en waarschuwingen.

Bron: KNMI


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin