Congressamenwerking Maastricht gebleken succes | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
20-09-2019, 00:05
 

Helder
9°C
gevoelstemperatuur: 8°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 70%
windsnelheid: 1 bft ONO
UV-Index: 0
zonsopgang: 07:18
zonsondergang: 19:43
Meer verwachtingen...
 
12-12-2014
Deel dit op:

Congressamenwerking Maastricht gebleken succes

MAASTRICHT – Wethouder John Aarts kondigde vandaag aan dat de gemeente Maastricht de komende drie jaar (2015-2017) € 135.000,- per jaar investeert in congresstad Maastricht. Dit naar aanleiding van de successen die zijn geboekt met het project Congresstad+, dat liep van 2012-2014.

Congresstad+, een gezamenlijk initiatief van de gemeente Maastricht, Maastricht Health Campus, MECC Maastricht, Maastricht University en Maastricht Convention Bureau, is destijds ontwikkeld om meer medische congressen aan te trekken en meer en betere samenwerking te realiseren tussen kennisinstellingen en bedrijfsleven. Het project moest uiteindelijk meer verblijf, bestedingen en werkgelegenheid opleveren voor Maastricht en leiden tot een sterker imago als kennisstad en -regio.

Uit de evaluatie van Congresstad+ is gebleken dat:
•er 37 congressen zijn geacquireerd in plaats van de verwachte 12.
•de verwachte bestedingsimpuls werd geraamd op 6 miljoen, maar deze werkelijk 44 miljoen is geweest.
•er een hechte samenwerking is ontstaan tussen de diverse partijen.
•de congresambassadeursclub Amici ad Mosam als netwerk de congreswereld meer en meer verbindt met de wetenschappelijke wereld.
•er ook eerste stappen zijn genomen om de Chemelot Campus te betrekken bij MECC Maastricht.

Deze positieve resultaten vragen om de ingezette koers voort te zetten.

De komende drie jaar (2015-2017) stelt de gemeente een subsidie beschikbaar aan het Maastricht Convention Bureau van € 135.000,- per jaar, die primair moet worden ingezet voor het acquireren van congressen: 30 congressen die aansluiten bij de speerpunten van de Maastricht Health Campus en Maastricht Universitair Medisch Centrum en 10 congressen die aansluiten bij de speerpunten van de Chemelot Campus. Daarnaast zal Maastricht Convention Bureau de haalbaarheid van samenwerking met partners (gemeenten, universiteiten, academische ziekenhuizen) in Luik en Aken en MECC Maastricht als locatie voor grote congressen onderzoeken.

Het Maastricht Convention Bureau heeft hiertoe zijn strategie en organisatiestructuur vernieuwd en zal zich met een nog grotere focus op de sales de komende drie jaar gaan inzetten om deze doelen te verwezenlijken. Om de samenwerking met MECC Maastricht en de Maastricht Health Campus nog meer te intensiveren, zal tevens het kantoor van het Maastricht Convention Bureau verhuizen naar de locatie waar deze beide partijen zijn gehuisvest.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin