Continium Discovery Experience Sittard officieel geopend - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
24-10-2020, 04:37
 

Bewolkt
13°C
gevoelstemperatuur: 12°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 87%
windsnelheid: 1 bft ZZW
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:16
zonsondergang: 18:25
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
18-12-2014
Deel dit op:

Continium Discovery Experience Sittard officieel geopend

SITTARD – Op woensdag 17 december werd de Continium Discovery Experience Sittard officieel geopend. Onder het toeziend oog van relaties, pers, medewerkers van Continium en kinderen van Basisschool Lahrhof vond een spectaculaire openingshandeling plaats.

De locatie in Sittard is de derde tijdelijke locatie die het Continium opent. Eerder dit jaar werden locaties in Aken en Maastricht geopend. Iedere 'experience' heeft een uniek thema dat een link heeft met de regio. Het thema van de Continium Discovery Experience Sittard is 'chemie en materialen'. Uiteraard met een knipoog naar de ontwikkelingen en industrieën op het Chemelot terrein.

Geheel in dit thema voerden Hans Gubbels (directeur Discovery Center Continium) en Noël Lebens (wethouder Sittard-Geleen) onder leiding van een labmedewerker van Continium een chemische proef uit. In een Erlenmeyer fles mengden zij waterstofperoxide, afwasmiddel en een kleurstof met kaliumjodide. Dit creëerde een exothermische reactie waarmee een enorme hoeveelheid schuim de lucht in werd gelanceerd. Dit tot grote verrassing en verbazing bij het aanwezige publiek.

KennethTanFotografie_OpeningDiscoveryExperienceSittard - 17-12-2014_Pers12

De chemische reactie staat symbool voor de 'chemie' tussen Continium, Gemeente Sittard en de bedrijven die op Chemelot gevestigd zijn. Gemeente Sittard-Geleen en Continium hebben de wens uitgesproken dat deze chemie nog lang zal blijven bestaan.

Foto's: Kenneth Tan Fotografie


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin