Continium tijdelijk in vier steden als opmaat voor Creative City - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
25-09-2020, 09:43
 

Bewolkt
9°C
gevoelstemperatuur: 5°C
luchtdruk: 1000 mb
vochtigheid: 81%
windsnelheid: 2 bft Z
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:29
zonsondergang: 19:28
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
18-03-2014
Deel dit op:

Continium tijdelijk in vier steden als opmaat voor Creative City

KERKRADE – Naast Kerkrade zullen in aanloop van de komst van Creative City in Kerkrade ook de centra van Sittard-Geleen, Maastricht en Aken van september 2014 tot oktober 2015 de thuisbasis vormen van Continium ‘het meest kidsproof museum van Nederland’. Voor deze tijdelijke huisvesting van de educatieve en publieksacitiviteiten van Continium tijdens de bouwfase van Creative City, stelt de Provincie Limburg een extra financiële bijdrage van € 450.000,00 ter beschikking.

Gedeputeerde Noël Lebens is blij met dit initiatief: “Zo kan Continium tijdens de bouw van Creative City niet alleen de programmering laten doorlopen, maar kan zij het concept Creative City ook alvast actief onder de aandacht brengen van een breed publiek in de Euregio.”.

Tentoonstellingen en science shows tijdens bouwfase
In de opbouwfase van Creative City Kerkrade maakt het Continium van de nood een deugd en zet ze haar activiteiten tijdelijk voort vanuit de centra van Kerkrade, Sittard-Geleen, Maastricht en Aken. De educatieve activiteiten blijven tijdens de bouw plaatsvinden in de expositiehal van het Continium aan het museumplein in Kerkrade. Het Continium zelf is tijdens de bouw van Creative City (van september 2014 tot oktober 2015) als museum gesloten. In plaats daarvan zet het museum haar publieksactiviteiten voort vanuit de stadscentra van Sittard-Geleen, Maastricht en Aken met kleinere expositieruimten voor de verschillende tentoonstellingen en science-shows voor het publiek. Voordeel hiervan is dat het museum niet alleen haar programmering kan laten doorlopen, maar ook een nieuw publiek kan bereiken.

Creative City Kerkrade
Creative City dat in 2015 gaat verschijnen op het Museumplein in Kerkrade wil ‘de mens de wereld om hem heen en zijn plek in die wereld beter laten begrijpen door fascinatie, verwondering, interactie en debat zodat hij bij kan dragen aan een duurzame toekomst’. Hiertoe zal het Continium als plek waar wetenschap en techniek in verleden, heden en toekomst samenkomen, een driemanschap vormen met het Earth Theater en het Red Dot Design Lab. Het Earth Theater geeft met een 16 meter ronde en 8 meter diepe projectie een kijkje op de aarde (oppervlak), vroeger, nu en later. Het wereldberoemde Red Dot Design Lab (Essen) laat met industriële topdesign vorm en functie zien in dienst van de gebruiker.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin