Cube op zoek naar Limburgse laatjes - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
16-01-2021, 21:30
 

Hagel en regen
-1°C
gevoelstemperatuur: -8°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 92%
windsnelheid: 2 bft ZZW
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:33
zonsondergang: 17:02
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
07-06-2019
Deel dit op:

Cube op zoek naar Limburgse laatjes

KERKRADE – Cube design museum te Kerkrade is op zoek naar lades uit Limburg. Het museum krijgt in de vernieuwde vaste expositie een exemplaar van de Chest of Drawers ‘You can’t lay down your memory’.

De Nederlandse ontwerper Tejo Remy gaat voor Cube een nieuwe versie van de kast maken, opgebouwd uit Limburgse lades. Cube vraagt iedereen een bijzondere Limburgse herinnering, bij voorkeur met een (bijpassende) lade, aan te leveren. Remy bouwt van de lades vervolgens zijn iconische kast, die een plek krijgt in Cube design museum. De herinneringen krijgen een plek in de lades van de kast. Aanmelden voor het aanleveren van een herinnering met lade kan tot 24 juni 2019 door een e-mail te sturen naar social@cubedesignmuseum.nl.

De Chest of Drawers is een ontwerp van Tejo Remy uit 1991 en onderdeel van de eerste collectie van Droog Design. De uit lades opgebouwde kast is uitgegroeid tot een icoon van Dutch Design en mag daarom niet ontbreken in het overzicht van design uit Nederland, dat vanaf najaar 2019 wordt toegevoegd aan de permanente expositie ‘Wat is design?’ van Cube design museum.

In augustus bouwt Remy de kast van Limburgse lades. Wie bij wil dragen aan dit werk, is welkom een laatje aan te leveren bij Cube design museum. Van de ingeleverde lades worden er door Remy 20 geselecteerd om te verwerken in de kast. De gevers van de lades krijgen een gedenkplaatje om de lege plek in hun eigen kast op te vullen en hebben de mogelijkheid een bijzondere herinnering in de lade te leggen.

Foto: Robaard/Theuwkens


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin