Dance en urban talenten aan de slag op schrijverskampToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Maastricht-Aachen Airport
06-02-2023, 10:32
 

Stortbuien
2°C
gevoelstemperatuur: 2°C
luchtdruk: 1040 mb
vochtigheid: 100%
windsnelheid: 0 bft N
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:06
zonsondergang: 17:36
Meer verwachtingen...
 
24-10-2022
Deel dit op:

Dance en urban talenten aan de slag op schrijverskamp

ROERMOND – Onder de noemer “The Break Out Sessions” organiseren ECI Cultuurfabriek (Roermond), De Bosuil (Weert) en Poppodium Grenswerk (Venlo) in november een vijfdaags schrijverskamp voor producers, songwriters en muzikanten uit Noord-Midden Limburg, met een focus op de dance en urban genres. Er is plaats voor 10 tot 15 aanstormende talenten die onder leiding van professionals aan de slag gaan. Het doel is om de gemaakte muziek uiteindelijk via passende platenlabels te releasen.

Het project is een onderdeel van de Proeftuin Popmuziek: een initiatief dat zich voornamelijk bezig houdt met het versterken van de muzikale ontwikkelingen en samenwerkingen in de Cultuur Regio NoordLimburg. De drie genoemde podia nemen het voortouw hierin en hebben zich, samen met Stichting Pop In Limburg, tot doel gesteld om de regio Noord-Midden Limburg binnen drie tot vijf jaar uit te laten groeien tot een van de actiefste popregio’s van Nederland.

Om dit te bereiken is het belangrijk om de lokale netwerken bloot te leggen en met elkaar te verbinden: pop organisaties, faciliteiten en vooral ook de makers zelf. Vandaar dat er gekozen is voor een impactvol project dat juist de focus op deze makers legt. Daarnaast concluderen de organiserende partijen dat er binnen de dance en urban genres heel veel regionaal talent actief is, maar er nog te weinig onderlinge verbindingen met elkaar en met de lokale pop-infrastructuur zijn. Dit biedt een mooie kans om vol in te zetten op talentontwikkeling binnen deze genres.

Het schrijverskamp vindt plaats van 28 november tot 2 december 2022 en zal plek bieden aan tien producers en drie tot vijf singer-songwriters en rappers. Zij zullen samen met de coaches gedurende vijf dagen verblijven in de inspiratievolle omgeving van een hotel-boerderij in Drenthe. Een aantal kamers wordt omgebouwd tot studio, catering en slaapplekken zijn voorzien. Hoofdcoach van het schrijverskamp is producer en DJ Samir Ait Moh uit Venlo, wereldwijd bekend van de dance formatie Moksi. Hij zal samen met een team van andere professionele producers, vocalisten, songwriters en muzikanten de deelnemers ondersteunen tijdens de week. Binnen vier weken na het kamp moeten er van elke producer minimaal twee tracks klaar zijn om voorgelegd te worden aan platenlabels.

Aanmelden voor deelname:
De deelname aan het schrijverskamp is gratis. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden tot 1 november (aanmeldlink beneden). Er wordt een selectie gemaakt op basis van ingestuurde muziek en ontwikkelingsniveau. De definitieve selectie wordt in de eerste week van november bekend gemaakt.

Mogelijk gemaakt door:
Proeftuin Popmuziek wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg en de Cultuurregio Noord-Limburg, bestaande uit de gemeentes Mook en Middelaar, Venray, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo, Weert, Beesel, Nederweert, Roermond, Leudal en Maasgouw. Deze unieke, enige proeftuin popmuziek wordt ontwikkeld samen met Stichting Pop in Limburg.

AANMELDLINK THE BREAK OUT SESSIONS:
https://forms.gle/L2W7RboKaa9AUCh48


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin