David Corley opent Down By The River aan de Maas - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Maastricht-Aachen Airport
30-03-2023, 15:46
 

Bewolkt
11°C
gevoelstemperatuur: 6°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 87%
windsnelheid: 2 bft W
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:18
zonsondergang: 20:06
Meer verwachtingen...
 
29-04-2016
Deel dit op:

David Corley opent Down By The River aan de Maas

VENLO – De Amerikaanse muzikant David Corley opent op zondag 15 mei het roots- en americana festival Down By The River op het puntje van de Kop van de Weerd. De rootsmuzikant, die vorig jaar nog bijna fataal getroffen werd door een hartaanval, speelt op het festival een speciale show. Aan de oevers van de Maas geeft hij op Eerste Pinksterdag zijn eerste Nederlandse optreden sinds hij vorig jaar in Groningen bijna het leven liet op het podium. De organisatie wil de rivier meer en meer bij het festival betrekken.

In maart 2015 brengt de dan 54-jarige David Corley zijn debuutalbum ‘Available Lights’ uit, daarna gaat het snel met de zanger. David tourt door Engeland, Italië, Nederland en Ierland en maakt een begin aan zijn vervolgalbum. Hij stond afgelopen op het Zomerparkfeest. Maar even snel als de carrière van Corley is ingezet komt hij bijna weer tot een abrupt einde. Na een indrukwekkende set op het Groningse Take Root Festival slaat de zanger, getroffen door een hartaanval, tegen het podium. Het overleefde het ternauwernood. Na een langdurige revalidatie – in Nederland en thuis – is David Corley naar eigen zeggen “in better shape that ever before”. Hij bracht deze maand een nieuwe ep ‘Lights Out’ uit. Een gedeelte van de opbrengst daarvan gaat naar het Universitair Ziekenhuis in Groningen, de mensen die zijn leven gered hebben.

Tijdens Down By The River in Grenswerk maakt de zanger op een bijzondere manier zijn rentree op de Nederlandse podia. Op het uiteinde van de Kop van de Weerd speelt David Corley een intieme show tegen het idyllisch decor van de Maas, down by the river dus. Het is de opening van het festival, om 16.00 uur. Hij zal tijdens deze show ook nummers van zijn nieuwe ep spelen, nummers waarin hij hetgeen hem overkomen is een plaats probeert te geven. Na het optreden gaat het festival verder op drie podia in poppodium Grenswerk.

Naast David Corley reizen The Wood Brothers, Nikki Lane, Meschiya Lake & The Little Big Horns, Tiny Legs Tim, Mandolin Orange en vele andere acts af naar Venlo om hun verhaal te vertellen. Down By The River vindt plaats op zondag 15 mei in Poppodium Grenswerk. Kaarten in de voorverkoop kosten 20 euro (excl. servicekosten) en zijn verkrijgbaar via Grenswerk.nl.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin