Dinsdag treedt Nationaal Hitteplan in werking - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

,
 


gevoelstemperatuur:
luchtdruk:
vochtigheid: %
windsnelheid:
UV-Index:
zonsopgang:
zonsondergang:
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
29-06-2015
Deel dit op:

Dinsdag treedt Nationaal Hitteplan in werking

LANDGRAAF – Dinsdag 30 juni wordt het Nationaal Hitteplan actief in het hele land. Dit betekent dat het nodig is om maatregelen te nemen om gezondheidsproblemen bij kwetsbare groepen te beperken. Verder geldt voor iedereen alert te zijn op verbranding van de huid door UV-straling van de zon, want met waarden boven de 7 is de zonkracht de komende dagen hoog.

Aanhoudende hitte
Tot en met zaterdag is het overwegend zonnig en warm met slechts een kleine kans op een bui en temperaturen oplopend tot ongeveer 36 graden op zaterdag. Ook ‘s avonds en ‘s nachts blijft het warm en komt de temperatuur nauwelijks onder de 20 graden. Later deze week wordt ook smog door ozon verwacht. Aanhoudend warm weer vormt een gezondheidsrisico voor bepaalde groepen mensen. Vooral ouderen, mensen in verzorgingstehuizen, chronisch zieken en mensen met overgewicht zijn risicogroepen.

Maatregelen tegen de zon en de hitte
– Voldoende drinken
– Dunne kleding dragen die wel enige bescherming biedt tegen verbranding door de zon
– Zonnebrandcrème aanbrengen op de huid
– In de schaduw blijven
– Lichamelijke inspanning in de middag beperken
– Houdt de woning koel door tijdig gebruik van zonwering, ventilator of airconditioning
– Het Rode Kruis roept iedereen op om kwetsbare mensen in de directe omgeving in de gaten te houden en zo nodig hulp te bieden

Tips, advies en hulp nodig?
Voor tips, advies of vragen over uw gezondheid kunt u terecht bij uw regionale GGD. Het Rode Kruis deelt ook adviezen via de website en sociale media zolang de hitte aanhoudt. Ook informeert het Rode Kruis haar vrijwilligers en worden zij aangespoord om hittetips zoveel mogelijk te verspreiden en extra zorg te bieden daar waar mogelijk.

bron: RIVM

 


Ook in het nieuws