Dramatisch jaar voor vlinders door temperatuurschommelingen | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
03-12-2019, 16:40
 

Bewolkt
5°C
gevoelstemperatuur: 5°C
luchtdruk: 1030 mb
vochtigheid: 100%
windsnelheid: 0 bft WZW
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:20
zonsondergang: 16:33
Meer verwachtingen...
 
13-05-2016
Deel dit op:

Dramatisch jaar voor vlinders door temperatuurschommelingen

LANDGRAAF – In de eerste paar maanden van het jaar zijn ten opzichte van vorig jaar 45 procent minder vlinders doorgegeven en ten opzichte van 2014 zelfs 65 procent minder. Daarmee lijkt het scenario waar biologen het meest bang voor waren werkelijkheid geworden. Te hoge activiteit midden in de winter gevolgd door een lange periode met grote temperatuurschommelingen en weinig voedsel.

Door de uitzonderlijk warme november, de recordwarme december en uitzonderlijk warme januari werden er rond kerst, rond Oud & Nieuw en in januari nog volop vlinders waargenomen. Normaal zijn ze midden in de winter in winterrust. Zo’n situatie hoeft niet direct negatief uit te pakken als de temperatuur maar hoog blijft en niet te sterk gaat schommelen. In de uitzonderlijk zachte winter 2013/2014 bleef de vorst weg en werden er in het voorjaar grote aantallen vlinders gezien.

Lees verder…

Bron: Naturetoday.com


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin