Drie leeuwenwelpen geboren in GaiaZOO - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Maastricht-Aachen Airport
31-05-2023, 22:40
 

Meest bewolkt
19°C
gevoelstemperatuur: 17°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 55%
windsnelheid: 1 bft NE
UV-Index: 0
zonsopgang: 05:30
zonsondergang: 21:41
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
13-06-2016
Deel dit op:

Drie leeuwenwelpen geboren in GaiaZOO

KERKRADE – Vorige week werden de dierverzorgers van GaiaZOO verblijd door de geboorte van drie leeuwenwelpen. De geboorte is een speciale gebeurtenis omdat het de eerste keer is dat moeder Kianga jongen krijgt. Alle welpen maken het goed en ze zijn niet cameraschuw.

Door een livestream op de GaiaZOO website kunnen bezoekers vanaf vandaag live meekijken in de kraamkamer van Kianga en haar jongen. Jonge leeuwtjes zijn heel kwetsbaar, daarom hebben de dierverzorgers moeder en kroost de afgelopen week goed in de gaten gehouden. Doorgaans verlaten jonge leeuwen pas na acht weken hun veilige geboortenest. Het zal daarom ook nog enige tijd duren voordat de welpen in GaiaZOO buiten te bewonderen zijn.

Blijde verwachting
Onverwacht was de geboorte van de drie welpen niet. De dierverzorgers hebben in februari al waargenomen dat leeuwin Kianga krols was. Daardoor werd haar gedrag de afgelopen weken extra goed geobserveerd. In de natuur komen jonge leeuwen in een veilig hol ter wereld. In het binnenverblijf van de leeuwen van GaiaZOO vormt een speciale werpkist deze veilige omgeving. Om het kersverse gezin zonder verstoring in de gaten te kunnen houden, werd in de werpkist een camera opgehangen. De bevalling verliep voorspoedig en met de welpen gaat het goed. De komende weken blijven de verzorgers goed observeren hoe het met Kianga en haar kroost gaat. Jonge leeuwtjes zijn namelijk heel kwetsbaar. In tegenstelling tot prooidieren, zoals antilopen, worden roofdieren zoals de leeuw blind, doof en hulpeloos geboren.


Ook in het nieuws