95.000 fans naar Flikkendag Maastricht (update) | - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
30-05-2020, 06:46
 

Bewolkt
12°C
gevoelstemperatuur: 11°C
luchtdruk: 1020 mb
vochtigheid: 57%
windsnelheid: 1 bft O
UV-Index: 1
zonsopgang: 05:30
zonsondergang: 21:40
Meer verwachtingen...
 
Autumn 2- 120 x 600
06-09-2014
Deel dit op:

95.000 fans naar Flikkendag Maastricht (update)

MAASTRICHT – De vierde editie van Flikkendag Maastricht was een groot succes. Ruim 95.000 bezoekers genoten van alle demonstraties en presentaties van het werk van de hulpverleningsorganisaties. Ruim 400 deelnemers waren al vroeg bezig met de voorbereidingen om deze dag tot een feest te maken.

De dag begon met een bijeenkomst in het Stadhuis voor de media en genodigden waar Burgemeester Hoes sprak over samenwerking van hulpverleners bij crises en rampen. Hij benadrukte dat zij ons respect verdienen. Directeur communicatie politie Eric Stolwijk had het onder meer over de waarde van de Flikkendag om de burgers te laten zien wat de politie achter de schermen allemaal doet. Hij gaf ook aan dat de serie Flikken Maastricht hier een grote bijdrage aan levert.

De acteurs van Flikken Maastricht vertrokken vervolgens naar de Maas voor een spectaculaire intocht. Geflankeerd door waterscooters met bengaals vuur maakten zij hun opwachting bij de duizenden fans die stonden te wachten aan de Kesselskade. Na het uitdelen van handtekeningen gingen de hoofdrolspelers met oude legertrucks naar de Kiosk op het Vrijthof. Voor de muzikale begeleiding zorgde de Drums & Pipes band van de Politie Maastricht en Pipeband IPA Arthur Troop uit Alkmaar.

Bij de Kiosk stonden ‘s morgens vroeg al fans te wachten om niets te hoeven missen. De vele tienduizenden bezoekers namen tussen 11.00 en 17.00 uur ruim de tijd om op alle locaties uitgebreid het werk van de deelnemers te bewonderen. We kijken terug op een hele mooie Flikkendag Maastricht 2014. Met dank aan alle bezoekers, alle deelnemende partners en de gastvrije Maastrichtenaren die deze dag tot iets bijzonders hebben gemaakt.

Burgemeester Hoes tijdens de persbijeenkomst in het stadhuis van Maastricht: “Flikkendag Maastricht is een prachtige dag waarop alle publieke hulpverleners laten zien wat ze kunnen. Het is goed dat we ons bewust worden van de kwaliteit van de mensen in uniform. Zij zorgen dagelijks voor onze veiligheid. En over uniformen gesproken! Let op de nieuwe uniformen van de politie. In Limburg zijn deze nieuwe uniformen vanaf nu te zien. En stiekem al eerder tijdens de opnamen van het nieuwe seizoen van Flikken Maastricht. Mooie primeur voor Maastricht.”

Klik HIER voor een fotoreportage van Flikkendag Maastricht 2014.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin