Eerste internationale wedstrijd in synchroon skiën naar SnowWorld Landgraaf - Toeristisch en recreatief nieuws LimburgToeristisch en recreatief nieuws Limburg

Maastricht-Aachen Airport
30-03-2023, 17:36
 

Meest zonnig
15°C
gevoelstemperatuur: 9°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 67%
windsnelheid: 4 bft SW
UV-Index: 1
zonsopgang: 07:18
zonsondergang: 20:06
Meer verwachtingen...
 
06-04-2016
Deel dit op:

Eerste internationale wedstrijd in synchroon skiën naar SnowWorld Landgraaf

LANDGRAAF – Op zaterdag 9 april staat in SnowWorld Landgraaf een primeur op het programma. In de indoor skihal zal de eerste wedstrijd in synchroon skiën om 16:30 van start gaan. Ruim twintig teams (100 skiërs in totaal) uit Nederland, Duitsland en Oostenrijk zullen in teams van vier skiërs de strijd met elkaar gaan en laten het publiek daarbij meegenieten van hun spectaculaire demonstraties.

Synchroon skiën is een tak van de skisport die in Nederland nog niet zo bekend is. De skivereniging Cool Movements richt zich sinds 2008 volledig op deze teamsport. Na deelname aan wedstrijden in het buitenland, besloten zij dat het tijd was om een indoor- competitie in eigen land op te zetten. Toch zien ook juist de teams uit de Alpenlanden het als een uitdaging om aan deze indoor-variant deel te nemen.

Aanstaande zaterdag gaan vier jeugdteams, drie recreantenteams en veertien skileraren teams van start. Via een knock-out systeem wordt zo voor elke categorie een winnaar behaald die met de eer én een mooie prijs naar huis mag. De wedstrijd belooft een mooi schouwspel voor publiek en een unieke uitdaging voor deelnemers te worden.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin