Eerste video call film online te zien op Picl via Lumière Cinema - Limburg Today - Toeristisch en recreatief nieuws– Limburg Today – Toeristisch en recreatief nieuws

Maastricht-Aachen Airport
03-12-2021, 16:26
 

Bewolkt
4°C
gevoelstemperatuur: -5°C
luchtdruk: 1010 mb
vochtigheid: 80%
windsnelheid: 4 bft ZZW
UV-Index: 0
zonsopgang: 08:21
zonsondergang: 16:33
Meer verwachtingen...
 


Autumn 2- 120 x 600
05-05-2020
Deel dit op:

Eerste video call film online te zien op Picl via Lumière Cinema

MAASTRICHT – Lockdown, de eerste video call film van Toneelgroep Maastricht en filmmaker Pieter Kuijpers, is vanaf woensdag 6 mei om 12.00 uur te zien op het online platform Picl via Lumière Cinema in Maastricht: https://picl.nl/films/lockdown/

Lockdown is een komische thriller over het leven in quarantaine met Lore Dijkman, Servé Hermans, Romy Roelofsen en Michel Sluysmans. Het scenario is van Luuk van Bemmelen.

De muziek is van Elisabeth De Loore. De regie is handen van Pieter Kuijpers.

Lockdown
In Lockdown worden de artistiek leiders van Toneelgroep Maastricht gevolgd tijdens de Coronacrisis. Daar waar Michel Sluysmans zich grote zorgen maakt over de toekomst van het gezelschap en zijn eigen gezondheid, gaat Servé Hermans op zoek naar kansen voor het voortbestaan van het gezelschap. Hij bedenkt een videocall film die ze samen met hun vrouwen Lore Dijkman en Romy Roelofsen thuis van achter hun computer kunnen opnemen. Maar al snel wordt duidelijk dat er meer speelt tussen de twee koppels. Terwijl de lockdown steeds ingrijpender wordt, neemt ook de druk op Michel toe. Gaat het hem lukken heelhuids door deze periode heen te komen? En wat is er belangrijker: zijn gezelschap, zijn huwelijk of toch zijn eigen gezondheid?

Makers
Toneelgroep Maastricht is een van de grote landelijke toneelgezelschappen. Onder leiding van Servé Hermans en Michel Sluysmans heeft het gezelschap de afgelopen vijf jaar succesvolle voorstellingen in Nederland en België gebracht zoals Pinkpop, De advocaat, King Lear en Noem het maar liefde. Pieter Kuijpers is een filmproducent en regisseur van onder meer Van God Los, Riphagen en Smeris. Scenarioschrijver Luuk van Bemmelen is bekend van Penoza, Van God Los (serie) en De regels van Floor.

Lumière Cinema
Op donderdag 7 mei organiseert Lumière Cinema rondom Lockdown een filmavond vanaf de bank. Om 19.30 uur begint de introductie, daarna start de film en na afloop vindt een Q&A plaats op Facebook Live van Lumière Cinema met Pieter Kuijpers, Servé Hermans en Michel Sluysmans. Check de site van Lumière Cinema voor meer informatie.


Ook in het nieuws


Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Linkedin